VIDEO | SZUŠ Pod Vinbargom a jej krásna výstava prác zo súťaže Čarovné jablko

1174x
26. Jún 2024
Výstava prác zo súťaže Čarovné jablko
 Pozrite si našu videoreportáž
 
Súkromná základná umelecká škola Pod Vinbargom v Bardejove po 16. krát zorganizovala výstavu víťazných kreslených a maľovaných prác zo súťaže Čarovné jablko.
 
V tomto školskom roku bola téma Jarné potulky. Súťaže sa zúčastnilo 17 základných a materských škôl z Bardejovského okresu. Celkový počet prihlásených prác bolo 160. Z nich vybrala porota 22, za ktoré žiaci získali krásne odmeny.
 
 V tomto školskom roku bola téma Jarné potulky (Zdroj: AHOJ TV)
 
„Dostali to, čo potrebujú - farby či vodové alebo temperové, štetce, papiere, nožnice, lepidlá. Celková hodnota vecných cien je 350 eur,“ priblížil Dušan Rohaľ, riaditeľ SZUŠ Pod Vinbargom v Bardejove.
 
„Boli kategórie materské škôlky, prvý a druhý ročník, tretí a štvrtý ročník a potom šiesty až deviaty a samostatná kategória Základnej umeleckej školy,“ povedal D. Rohaľ.
 
 Účastníci súťaže dostali farby či vodové alebo temperové, štetce, papiere, nožnice, lepidlá (Zdroj: AHOJ TV)
 
„Samozrejme, radi privítame potenciálnych žiakov, ktorí vyhrali, u nás na štúdiu na výtvarnom odbore alebo ktoromkoľvek inom odbore, alebo akéhokoľvek iného žiaka, ktorý prejaví záujem a bude chcieť rozvíjať svoj talent, nech sa príde ukázať a my ho budeme radi učiť,“ vyjadril sa riaditeľ SZUŠ Pod Vinbargom.
 
Súčasťou výstavy bol aj koncert talentovaných žiakov z tejto umeleckej školy. „Bol to mini koncertík na vytvorenie atmosféry, aby sme tým ľuďom ukázali, že žiaci môžu chodiť aj na hudobný odbor, tanečný odbor a na literárno-dramatický odbor. Radi tých žiakov privítame,“ doplnil na záver riaditeľ Rohaľ.
(14:40, red.)
Diskusia
Pridať komentár