Knižnice PSK pripravili prázdninový darček v podobe členského za 10 centov

1397x
27. Jún 2024
Prázdninový darček župných knižníc v podobe členského za 10 centov
 Zvýhodneným zápisným nebudú odmenení len jednotkári, ale všetci žiaci základných a stredných škôl (Zdroj: PSK)
 
Regionálne knižnice Prešovského samosprávneho kraja (PSK) si pri príležitosti konca aktuálneho školského roka pripravili pre žiakov atraktívny darček. Je ním symbolické členské pre prvočitateľov na jeden rok za 10 centov.
 
Zvýhodneným zápisným nebudú odmenení len jednotkári, ale všetci žiaci základných a stredných škôl, ktorí sa chcú stať čitateľmi župných knižníc. V niektorých dostanú najusilovnejší z nich darček navyše. Žiaci základných a stredných škôl, a to nielen tí s jednotkami na vysvedčení, dostanú pred začiatkom prázdnin lákavú ponuku od regionálnych knižníc zriaďovaných Prešovským samosprávnym krajom.
 
10 centov za ročné členské 
 
Ak sa chcú stať ich čitateľmi, za ročné členské zaplatia len 10 centov. Zvýhodnenú registráciu môžu využiť od piatka 28. júna do štvrtka 4. júla vo všetkých ôsmich knižniciach zriaďovaných krajskou samosprávou. Zvýhodnené členské pre nových čitateľov presnejšie ponúknu Okresná knižnica Dávida Gutgesela v Bardejove, Vihorlatská knižnica v Humennom, Knižnica Jána Henkela v Levoči, Podtatranská knižnica v Poprade, Krajská knižnica P. O. Hviezdoslava v Prešove, Ľubovnianska knižnica v Starej Ľubovni, Podduklianska knižnica vo Svidníku aj Hornozemplínska knižnica vo Vranove nad Topľou. Určené bude všetkým prvočitateľom zo základných a stredných škôl v kraji.
 
 
Záložky, magnetky či cukríky 
 
Župné knižnice v Bardejove, Humennom a Vranove nad Topľou si pre žiakov, ktorí úspešne zvládli aktuálny školský rok, pripravili aj ďalšie prekvapenie. Konkrétne v bardejovskej na nich v období od 24. do 28 júna čakajú záložky, magnetky či cukríky. Knižnica v Humennom si v piatok 28. júna pre každého s vysvedčením pripravila sladkú odmenu. A vranovská knižnica pre všetky deti a mládež, ktoré ju v tento deň navštívia a ich vysvedčenia budú zdobiť samé jednotky, získajú drobné cukrovinky a prví traja návštevníci navyše budú odmenení knižným darom.
 
Prečítané leto 
 
Župné knižnice pripravujú aj na letné obdobie plejádu podujatí zameraných na podporu čítania. Už tradične sa ich čitatelia môžu tešiť tiež na obľúbené celoslovenské podujatie Prečítané leto, ktoré každoročne spája deti s knihami a prináša skvelé tipy na letné čítanie. Podrobný program aktivít nájdu návštevníci na webových sídlach regionálnych knižníc PSK. 
(11:30, PSK) 
Diskusia
Pridať komentár