Do veľkoplošných opráv na východe Slovenska smeruje investícia skoro 800-tisíc eur

1113x
28. Jún 2024
Na východ Slovenska smeruje do veľkoplošných opráv investícia skoro 800-tisíc eur
 Veľkoplošné opravy sa zrealizujú postupne v oboch jazdných pásoch. Práce začnú 29. júna. (Zdroj: NDS)

Národná diaľničná spoločnosť opraví povrch vozovky na ceste I/16 v rámci mesta Košice. Veľkoplošné opravy sa zrealizujú postupne v oboch jazdných pásoch. Práce začnú 29. júna a v prípade priaznivých poveternostných vplyvov budú ukončené do konca augusta.

„Do jednotlivých objektov v rámci veľkoplošnej opravy na východnom Slovensku investujeme vyše 794-tisíc eur“ priblížil Rastislav Droppa, podpredseda predstavenstva a prevádzkový riaditeľ Národnej diaľničnej spoločnosti.
 
 Práce budú pozostávať z odfrézovania pôvodnej vozovky a položenia nových asfaltových vrstiev. Ilustračná fotografia.(Zdroj: NDS)

Rekonštrukčné práce budú realizované postupne. Veľkoplošné opravy vozoviek sa týkajú úseku ľavého jazdného pásu cesty I/16 v km 213,314 - 211,834 v časti Košice – Opátske, oblasť Južné nábrežie (celá šírka vozovky vrátane krajnice), ľavého jazdného pásu cesty I/16 v km 210,950 – 209,890 (celá šírka vozovky vrátane krajnice) a pravého jazdného pásu cesty I/16 v km 209,890 - 210,950 (celá šírka vozovky vrátane krajnice) v časti Košice – Nad Jazerom a vetvy medzi ulicou Palackého a cestou I/16 v oblasti Južného nábrežia.
 
Práce budú pozostávať z odfrézovania pôvodnej vozovky a položenia nových asfaltových vrstiev. Pri prácach na daných úsekoch cesty I/16 bude doprava presmerovaná do voľných jazdných pruhov toho istého jazdného pásu.
 
Do veľkoplošných opráv na východe Slovenska smeruje investícia skoro 800-tisíc eur. Ilustračná fotografia. (Zdroj: NDS) 

Národná diaľničná spoločnosť apeluje na motoristov, aby boli obozretní, ohľaduplní a dodržiavali obmedzenia súvisiace s opravnými prácami. Najmä rešpektovali rýchlostne limity. Záleží nám nielen na bezpečnosti motoristov, ale aj na bezpečnosti pracovníkov v teréne. Práve nepozornosť a nedodržiavanie zníženej rýchlosti sú najčastejšími príčinami neraz vážnych nehôd.
(13:15, red.) 
Diskusia
Pridať komentár