VIDEO | Na Súkromnej strednej odbornej škole služieb v Bardejove prebiehali záverečné praktické skúšky

925x
28. Jún 2024
Záverečné praktické skúšky
 Pozrite si našu videoreportáž
 
Na Súkromne strednej odbornej škole služieb v Bardejove prebiehali záverečné praktické skúšky v štyroch trojročných učebných odboroch – manikér-pedikér, kaderník, hostinský, krajčír a v dvoch dvojročných učebných odboroch – spracúvanie dreva a výroba konfekcie.
 
„Dievčatá si vopred ťahali dané témy, kde bol obsiahnutý úkon čo sa týka hornej končatiny aj čo sa týka dolnej končatiny a museli to zvládnuť za 120 minút,“ povedala Zuzana Štalmachová, majsterka odborného výcviku v odbore manikér-pedikér.
 
Úkony boli rôzne od modeláže gélových nechtov, kombinovanej pedikúry, géllak ruky – kombinácia dvoch farieb, základné úkony ako masáž rúk, peeling na ruky, maska na ruky a japonská manikúra.
 
 Urobiť museli aj spoločenské účesy (Zdroj: AHOJ TV)
 
„Dievčatá si vylosujú tému a podľa nej každá pracuje. Máme pánske strihanie s úpravou, dámske strihanie a farbenie, urobiť musia aj spoločenské účesy,“ priblížila Blažena Hviščová, majsterka odborného výcviku v odbore kaderník.
 
Akú tému si si vylosovala?
 
„Vytiahla som si farbenie dámskych vlasov a strihanie, strihanie pánskeho klasického strihu a plesový spoločenský účes,“ prezradila Tamara Rozkošová, žiačka 3. ročníka v odbore kaderník.
 
Žiaci v odbore hostinský si taktiež žrebovali témy, konkrétne príprava slávnostnej tabule, jednoduchá obsluha pri slávnostnej tabuli a samostatne si mali zvoliť jedlo na objednávku. Zvlášť sa hodnotila príprava šalátov, vyváženosť jedla, energetická hodnota jedla a hodnotila sa aj hygiena, bezpečnosť a kreativita.
 
 Zvlášť sa hodnotila príprava šalátov, vyváženosť jedla, energetická hodnota jedla (Zdroj: AHOJ TV)
 
„Pre mňa bolo ťažké pripraviť tie stoly, ale zvládol som to a teraz ma čaká varenie – to bude ešte ťažšie,“ vyjadril sa Štefan Mihalik, žiak 3. ročníka v odbore hostinský.
 
„19. júna sa na našej škole uskutoční 2. kolo prijímacích skúšok pre školský rok 2024/2025 a to v troch štvorročných študijných odboroch animátor voľného času, styling a marketing, operátor drevárskej a nábytkárskej výroby. Taktiež dvoch trojročných učebných odboroch kaderník, krajčír a v jednom dvojročnom odbore spracúvanie dreva,“ priblížila Mária Pinzíková, zástupkyňa riaditeľa.
(13:15, red.)
Diskusia
Pridať komentár