Hokejisti vyhrali v Nových Zámkoch, živia nádej na postup

3x
05. Apríl 2016

Rozhodne sa v poslednom barážovom zápase

bjnz_2_zapas_ahojbardejovsk_(12).jpg

Bardejovčania porazili Nové Zámy

 

Pred svojím posledným zápasom sezóny mal Bardejov už len teoretickú šancu na postup do Tipsport Ligy. Na ľade Nových Zámkov potreboval naplno bodovať a následne by sa musel spoľahnúť v trojbodový úlovok Novozámčanov na ľade Piešťan v poslednom kole play-out. Hoci domáci už postup medzi slovenskú hokejovú elitu stihli predčasne osláviť, body svojmu súperovi nechceli darovať zadarmo. Bardejov síce išiel v druhej tretine do vedenia, no skúsený Hudec už na začiatku tretej dvadsaťminútovky vyrovnal stav stretnutia na 1:1. Bardejovské nádeje na účasť v najvyššej súťaži udržal pri živote rozhodujúcim gólom na 2:1 Linet. Východniari sa tak budú spoliehať, že Nové Zámky sa v piatok rozlúčia so sezónou víťazstvom v riadnom hracom čase. Všetky ostatné scenáre by znamenali záchranu Piešťan v najvyššej súťaži.  

V prvej tretine sa hral vyrovnaný hokej so šancami na oboch stranách, za čo mohli Nové Zámky vďačiť najmä presilovke o dvoch hráčov z 13. minúty. Prvú veľkú príležitosť na otvorenie skóre mal Bardejov, Baláž dostal prihrávku medzi kruhy a nastrelil lapačku brankára. Novozámčania hrali neskôr pár sekúnd aj presilovku o dvoch hráčov, avšak vážnejšiu šancu si nevypracovali. Tá prišla napokon v 15. minúte, keď sa Jakovlevs dostal do samostatného nájazdu, no jeho bekhend Škorvánek vychytal. V posledných sekundách úvodného dejstva sa ešte dostal ku nebezpečnej strele Novák, skóre sa však nemenilo.

Prvý gól zápasu prišiel až v 27. minúte, Bardejov išiel do prečíslenia dvoch na jedného a Kalináč ho zakončil pekným blafákom. V 35. minúte mohli hostia viesť už 2:0, keď išli do prečíslenia opäť, tentoraz ale Kristín včas reagoval na okamžitú strelu Jokeľa. Novozámčania odpovedali akciou Hegyiho, ktorý sa ocitol sám pred Škorvánkom, no gólman HC 46 si poradil s jeho strelou a hneď aj s dorážkou. Vďaka nemu si tak Hornošarišania držali pred treťou tretinou najtesnejší náskok.

Na začiatku tretej dvadsaťminútovky dohrával Bardejov presilovku, tú však nevyužil a okamžite po jej skončení aj inkasoval. Domáci sa dostali do útočného pásma a pred bránkou sa najlepšie zorientoval Hudec – 1:1. Bardejovčania si mohli prinavrátiť vedenie v 45. minúte, po strele Cútta im chýbalo trochu šťastia, puk skončil na ľavej tyčke. Hostia vedomí si dôležitosti trojbodového víťazstva museli zabrať a s blížiacim sa záverom na ľade čoraz viac dominovali. V 50. minúte zahodili svoje šance z tesnej blízkosti brány Linet aj Kalináč. Necelé štyri minúty sa hostia dočkali vytúženého druhého gólu, pred Kristínom ostal osamotený Linet a blafákom poslal puk do siete. Minútu a pol pred koncom riadneho hracieho času Novozámčania odvolali brankári a pokúsili sa o vyrovnanie.  

 

HC Mikron Nové Zámky – HC 46 Bardejov 1:2 (0:0, 0:1, 1:1)

Góly: 42. Hudec (Novák, Havlík) – 28. Kalináč (Solomončak, Ihnaťo), 57. Linet (Valjent) Strely: 34:33. Vylúčenia: 2:6 na 2 min, navyše L. Novák za nešportové správanie na 10 min. Presilovky: 0:0. Oslabenia: 0:0. Diváci: 1690.

Nové Zámky: Kristín – Jakovlevs, M. Chovan, Baron, Kousalík, Reichel, Opalek, Hrudík, Sucharda – Frolík, Čaládi, Podstavek – L. Novák, Hudec, Havlík – Dubec, Zlocha, Török – Korytko, Hegyi, Komínek

Bardejov: Škorvánek – Loydl, Takáč, Valentín, Bednár, Polaček, Pichnarčík, Valjent, Všetečka – Vaško, Kalináč, Baláž – Ihnaťo, Cútt, Solomončak – Fajčák, Linet, Jokeľ – Česelka, Šimčák, Ščurko

(20:50, prvaliga.sk)

Diskusia
Pridať komentár