Hráčov Cassovia Steelers čaká doma zápas o postup do play-off

1049x
28. Jún 2024
Košický klub amerického futbalu začiatkom tohto roka oznámili návrat na trávnik
 
 Košický klub amerického futbalu Cassovia Steelers začiatkom tohto roka oznámili návrat na trávnik. (Zdroj: cassoviasteelers.sk) 
 
Hráčov Cassovia Steelers čaká doma zápas o postup do play-off.

V sobotu 29.6.2024 na futbalovom ihrisku Košice mestská časť Kavečany, sa hráči košického klubu amerického futbalu Cassovia Steelers po prvý krát predstavia naživo pred domácim publikom a to hneď v hre o všetko. O 14:00 sa rozohrá zápas s Györ Sharks II. Pre oba tímy je to zápas, kde výhra zaručí postup do play-off.

Košický klub amerického futbalu Cassovia Steelers začiatkom tohto roka oznámili návrat na trávnik. Z tlačovej správy z januára 2024 sa dozvedáme, že Steelers vstúpili do Divízie II. maďarskej asociácie amerického futbalu (MAFSZ).
 
 Cassovia Steelers začali sezónu sľubne. (Zdroj: cassoviasteelers.sk)

Päť mesiacov neskôr a nachádzame sa na konci prvej sezóny pre Steelers. A čo za koniec to je. Zatiaľ sú obe strany bez výhry, ale to sa zmení už túto sobotu na futbalovom ihrisku v Košiciach, mestskej časti Kavečany. V prípade postupu do play-off by Steelers čakalo cesta do semifinále, do Debrecénu proti DEAC Gladiators.

Cassovia Steelers začali sezónu sľubne. Prvý zápas proti Pécs Legioners skončil tesnou prehrou 10:14, keď oceliari doplatili na dve začiatočnícke chyby, keď už vyhrávali 10:0 po prvom polčase. Avšak zranenia a straty niekoľkých hráčov v zápasoch proti Eger Heroes (7:44) a Deac Gladiators (0:42) postavili oceliarov pred ťažkú úlohu – vyhrať prvý zápas.
 
Hráčov Cassovia Steelers čaká doma zápas o postup do play-off. (Zdroj: cassoviasteelers.sk) 

Napriek nepresvedčivým výsledkom si svojou hrou Košičania získali veľký rešpekt súperov a divákov. Oceliari vstupovali do zápasov proti kvantitatívne silnejším mužstvám, ktoré si mohli dopriať luxus striedať svojich hráčov a posielať do boja čerstvé sily. Oceliari, z ktorých niektorí hrali ako v útoku, tak v obrane, zaujali svojou húževnatosťou a bojovnosťou do poslednej minúty zápasu, bez ohľadu na skóre.

Rovnaký prístup môžu diváci očakávať aj v sobotu v Košiciach. Tento krát to bude proti mužstvu Győr Sharks II, ktoré tvorí B tímu z najvyššej maďarskej ligy. Pre A tím, ale sezóna už skončila a pravdepodobne doplnia počty a predstavia kvalitatívne silného súpera. Bude to výnimočný zápas a už teraz sa môžete tešiť na návrat amerického futbalu do Košíc.
(13:45, red., Michal Závatzký)
Diskusia
Pridať komentár