Bardejovskí gymnazisti navštívili Bratislavu i Viedeň, tá ich ohúrila

8x
06. Apríl 2016

Žiaci Súkromného gymnázia v Bardejove na divadelnom víkende

IMG_9822.jpg

Vzdelávali sa mimo školských lavíc

 

Ako už mnohokrát, aj tento tretí marcový víkend sme sa zahrali na výletníkov. Rozhodli sme sa spoznávať, učiť sa  a nadobúdať vedomosti nielen spoza školských lavíc. Vybrali sme sa na dlho očakávaný výlet, ktorý dostal aj svoju prezývku -  divadelný víkend, pretože našim prvoradým cieľom bolo vidieť až dve divadelné predstavenia priamo v Slovenskom národnom divadle v Bratislave. Plní nadšenia sme sa teda v to sobotné ráno vybrali za kultúrou a históriou.

Po príjemnej prehliadke nášho hlavného mesta sa nám vo večerných hodinách hviezdy slovenských divadelných dosiek predstavili v činohre Bál od známej slovenskej autorky Boženy Slančíkovej - Timravy.  A keďže z Bratislavy je do Viedne už len kúsok, okúsili sme trošku aj z jej histórie a umenia.

Mesto presiaknuté históriou nás uvítalo pekným počasím a svojou čarovnou atmosférou. Obdivovali sme krásne veľkolepé budovy a kráčali sme za poznaním. Našu pozornosť jednoznačne upútala Viedenská štátna opera, jedna z najznámejších na svete. Galéria umenia Albertina nám ponúkla možnosť pokochať sa obrazmi známych umelcov ako sú Picasso, Chagall, Monet ...a zanechať v nás neskutočné umelecké dojmy. Svojou architektúrou nás ohromil aj Dóm sv. Štefana či niekdajšia rezidencia Habsburgovcov Hofburg. Návštevu Viedne sme končili pohľadom na krásny zámok Schönbrunn s tým, že každý si v kútiku svojej duše prial, aby sa na toto krásne miesto mohol ešte niekedy vrátiť.

Nedeľný večer patril Williamovi Shakespearovi a jeho úžasnej komédii Skrotenie zlej ženy. Istý človek raz povedal: “Aj spánok je istá forma kritiky. Najmä v divadle.“ A hoci má tento človek pravdu,  pri týchto divadelných predstaveniach by ani ten najväčší kritik nezaspal. Veď kto by mohol zaspať, keď má pred sebou hviezdy ako sú Diana Mórová, Tomáš Maštalír, Táňa Pauhofová, Zdena Studenková, Jozef Vajda či Ján Koleník? Hádam nikto. Zábavné scény, na ktorých sme sa všetci dobre nasmiali sa striedali s tými, ktoré nám dávali priestor na zamyslenie. Herci si svoje vystúpenie naplno užívali spolu s nami. Na ich rozžiarených tvárach bolo vidieť, že hranie pre nich nie je prácou, ale záľubou.

To, že nás tieto vystúpenia dostali, bolo vidieť aj pri záverečnom potlesku. Ako výletníci sme domov odchádzali obohatení o mnoho nových vedomostí, o milé zážitky a s veľkou túžbou vrátiť sa na tieto príjemné miesta zas.  Už teraz sa tešíme na ďalšie úžasné dobrodružstvo žiakov SG v Bardejove. Ďakujeme!

(09:55, B. Dzubáková, N. Fedašová)

 

 

RatH interier s.r.o.

http://ahoj.tv/firmy/detail/rath_interier_sro.html

988962_397724133710967_7347641505790421409_n.jpg

Profil firmy

 

12366319_1106819546027096_6842759724891510124_n.jpg

946
Diskusia
Pridať komentár