Cyklisti, hor sa do Slovenského raja, čakajú tam na vás novinky

1582x
02. Júl 2024
   Novinky v Slovenskom raji
 Nainštalované sú aj stojany na bicykle (Zdroj: FB Košický samosprávny kraj)
 
Široko-ďaleko najsviežejší vzduch, najzelenšiu zelenú a najbystrejšiu vodu nájdete jedine v raji kraja v Slovenskom raji.
 
Poďte to objaviť zo sedadla bicykla aj s celou hromadou noviniek vďaka združeniu obcí Mikroregión Slovenský raj – Sever a Terra Incognita. V obciach Hrabušice, Betlanovce, Letanovce, Arnutovce, Spišská Nová Ves, Košiarny briežok, Čingov, Mlynky, Dedinky a Stratená pribudlo 10 nabíjacích staníc pre elektrobicykle. Po novom sa pred dažďom skryjete aj na 7 cyklistických prístreškov, ktoré sú v blízkosti turisticky zaujímavých miest.
 
 Nainštalované sú aj veľkoplošné mapy, informačné tabule, odpadkové koše, lavičky a stoly (Zdroj: FB Košický samosprávny kraj)
 
Nainštalované sú aj stojany na bicykle, veľkoplošné mapy, informačné tabule, odpadkové koše, lavičky a stoly. A keďže sme v raji, strecha odpočívadiel má fotovoltické obojstranné panely, ktoré zabezpečujú energiu pre kompletný ostrovný systém s Li-On batériovým úložiskom s kapacitou 5 kW. Pod lavičkou je nainštalovaná technológia, ktorá umožní cyklistom nabíjať svoje elektrobiky priamo na mieste.
 
Vedeli ste, že Slovenský raj ponúka vyše 110 km značených cyklotrás?
 
Vedú cez unikátne miesta ako Čingov, Podlesok, Dedinky, Stratená, Tomašovský výhľad, Prielom Hornádu, Letanovský mlyn a mnoho iných, ktoré dokonca nadväzujú aj na širšie okolie Spiša a Gemera.
(8:30, red.)
Diskusia
Pridať komentár