Počas celého leta bude na cestách viac policajtov

1438x
02. Júl 2024
  Počas celého leta bude na cestách viac policajtov
  Pozornosť budú venovať aj motocyklistom, cyklistom, kolobežkárom i chodcom, ale nezabudnú ani na vodičov autobusov a nákladiakov
(Zdroj: FB Polícia SR - Košický kraj)
 
Letná turistická sezóna je charakteristická zvýšenou intenzitou cestnej premávky. Na cestách sa pohybuje viac motorových i nemotorových účastníkov cestnej premávky, viac chodcov, kolobežkárov, cyklistov, motocyklistov, preto je zvýšená opatrnosť namieste.
 
Počas celého leta bude na cestách viac policajtov, ktorí budú intenzívne dohliadať na bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky, aby bol na cestách pokojný, no najmä bezpečný, presun účastníkov cestnej premávky z jedného miesta na druhé, pretože našou prioritou je ochrániť čo najviac ľudských životov.
 
 
Policajti budú na miestach a v časoch, kedy najčastejšie dochádza k nehodám a kolíziám, ale aj všade tam, kde si to situácia vyžiada. Pozornosť budú venovať aj motocyklistom, cyklistom, kolobežkárom i chodcom, ale nezabudnú ani na vodičov autobusov a nákladiakov.
 
Vlani počas letnej turistickej zaznamenali 246 dopravných nehôd, pri ktorých prišli o život 4 ľudia, ťažko sa zranilo 21 osôb a ľahko 152 osôb. Alkohol „asistoval“ pri 26 nehodách. Vodiči motorových vozidiel pod vplyvom alkoholu zavinili 21 nehôd. Najčastejšou príčinou dopravných nehôd bolo porušenie povinností vodiča, nedovolená rýchlosť jazdy a nesprávna jazda cez križovatku.
(9:00, KRPZKE)
Diskusia
Pridať komentár