GALÉRIA | Na Lenartovskom rebriňaku sa v charitatívnej tombole vyzbieralo 3145 eur

1420x
02. Júl 2024
V sobotu 29. júna na Kráľovej studni usporiadali už 13. ročník Lenartovského rebriňaka
 Celú trasu turisti prešli spolu s autorom chodníka a celoživotným bylinkárom Dinom Dugasom, ktorý im rozprával všetko o bylinkách. (Zdroj: OZ Kráľova studňa) 
 
Pre malého autistu Janíka sa v charitatívnej tombole vyzbieralo 3145 eur.  
 
„Sme naozaj veľmi radi, že na štart turistických trás Lenartovskeho rebriňaka 2024 sa zišlo 87 účastníkov. To, že podujatie je známe nielen v našom kraji svedčí aj to, že k nám zavítali turisti zo Svidníka, Starej Ľubovni, Hermanoviec a aj z Liptovského Hrádku. Pre peších sme mali pripravené dve trate. Dlhšia viedla na Obručné potom do poľskej obce Wojkowa, kde si turisti mali možnosť prezrieť drevený kostolík sv. Kozmu a Damiána," informovali organizátori akcie z OZ Kráľova studňa  na sociálnej sieti.
 
 Na Lenartovskom rebriňaku sa v charitatívnej tombole vyzbieralo 3145 eur. (Zdroj: OZ Kráľova studňa) 
 
Kratšia trať viedla po náučnom bylinkovom chodníku z Lenartova na Kráľovu studňu. Celú trasu turisti prešli spolu s autorom chodníka a celoživotným bylinkárom Dinom Dugasom, ktorý im rozprával všetko o bylinkách, na čo sú jednotlivé druhy vhodné a podobne. Po príchode na Kráľovu studňu si mohli turisti pochutnať na výbornom guľáši, kapustnici, klobáse či palacinkách.
 
POZRITE SA AKO TO VYZERALO NA LENARTOVSKOM REBRIŇAKU 2024  
 
O zábavu sa postarala hudobná skupina Akcent z Hrabského. Barborka Reviľaková účastníčka majstrovstiev sveta juniorov v agility sa nám predstavila krásnym vystúpením so svojimi psíkmi.
 
„Hlavným bodom programu bola charitatívna tombola, ktorú sme toho roku venovali rodinke Frandoferovej z Lenartova, ktorí majú doma malého autistu Janíka. Počas organizovania charitatívnej tomboly sme ešte nikdy nevyzbierali viac ako 1000 eur. Ale tento rok sa nám aj vďaka tomu, že rodinka si spravila transparentný účet už v deň podujatia bolo na účte už 1 500 eur a na Kráľovej studni sa vyzbieralo 1300 eur," uviedli organizátori.
 
 V sobotu 29. júna na Kráľovej studni usporiadali už 13. ročník Lenartovského rebriňaka. (Zdroj: OZ Kráľova studňa)
 
„Takže celkovo je aktuálne na účte 3045. Chceme ešte raz v mene rodinky Frandoferovej poďakovať všetkým ktorí prispeli do zbierky a tak pomôcť malému Jankovi zlepšiť jeho zdravotný stav. Bolo to náročne zorganizovať toto podujatie, ale vďaka obetavosti členov OZ Kráľova studňa sme to spolu zvládli. Poďakovanie patrí všetkým, ktorí prispeli cenami do charitatívnej tomboly špeciálne spoločnosti APLEND s.r.o, (www.aplend.com) ktorá nám venovala víkendový pobyt pre dve osoby vo Vysokých Tatrách," doplnilo Občianske združenie Kráľova studňa. 
(11:50, red., Zdroj: FB OZ Kráľova studňa) 
Diskusia
Pridať komentár