VIDEO | Valaliky to roztočili na Valalickom jarmoku

826x
02. Júl 2024
 Valaliky to roztočili na Valalickom jarmoku
Pozrite si našu videoreportáž
 
Vysoká miera zodpovednosti s maximálnym nasadením a cieľom prispieť ku kultúrnemu zážitku – aj to úprimne pociťovali malí - veľkí umelci na Valalickom jarmoku.  
 
„Tohto roku to máme obohatené aj o to, že tu prišli aj zástupcovia, 20 z jednej a 20 z druhej obec, našich partnerských obcí. To je z mesta Košťany v Čechách a z našej partnerskej obce na Slovensku Košťany nad Turcom pri Martine,“ povedal Štefan Petrík, starosta obce Valaliky.   
 
Ak by ste mali povedať, čo je základom takej úspešnej spolupráce, tak čo by to bolo?
 
„Možno, že základom je nemať veľké očakávanie, ale spoznať sa navzájom a potom to už pôjde,“ prezradil starosta obce.
 
Moderátorom akcie bol známy slovenský herec František Výrostko, ktorý si zaspomínal na svoje detstvo práve v týchto končinách.
 
 
 
Môžem povedať, že vitajte vo Valalikoch?
 
„Vitaj doma,“ uviedol František Výrostko, herec.
 
Pochádzate z Valalikoch, tak skúste povedať, aký ste tu mali život.
 
„My sme mali také menšie hospodárstvo, takže sme gazdovali a bolo to fantastické. Pracovalo sa na poli, kosilo sa, kravičky sa pásli a bolo to  nádherné. Ja som mal nádherné detstvo od úplného začiatku, keď som začal v podstate miništrovať a hovorím, že to je moja prvá herecká rola, ktorá bola,“ vyjadril sa Výrostko.    
 
Valalický jarmok (Zdroj: AHOJ TV) 
 
Okrem hudobného a tanečného programu sa nezabudlo ani na deti a rozvoj ich umeleckých zručností. Vo Valalikoch ich mali evidentne vycibrené. Na akcii nechýbali ani tí, ktorí žijú na svete dvakrát. Pre seba a pre druhých.
 
Ako by ste motivovali deti k hasičskému povolaniu?
 
„Dobrá otázka. K hasičskému povolaniu by som ich motivoval tou výchovou. U nás je to je takto k dobrovoľnej požiarnej ochrane, že sú Plameniaci a deti vykonávajú určité úlohy a je to veľmi zaujímavá súťaž, takže toto veľmi motivuje detičky. My chodíme aj pravidelne do škôlok, robíme ukážky a snažíme sa takto motivovať mládež,“ prezradil Patrip Papp, veliteľ DHZ Valaliky.
(14:00, red.)
Diskusia
Pridať komentár