GALÉRIA | Prešov zdobí viac ako 10-tisíc letničiek a trvaliek

1255x
03. Júl 2024
Výsadba skrášlila centrum Prešova aj priestor v okolí železničnej stanice v smere do centra
 
 
Výsadba skrášlila centrum mesta, ale napríklad aj priestor v okolí železničnej stanice v smere do centra mesta. (Zdroj: Mesto Prešov)
 
V Prešove bolo vysadených 10 040 kusov kvetín, z toho 8 960 kusov letničiek a 1 080 kusov trvaliek s okrasnými trávami.
 
Výsadba skrášlila centrum mesta, ale napríklad aj priestor v okolí železničnej stanice v smere do centra mesta. Informovala tlačová referentka Mestského úradu v Prešove Lenka Šitárová.
 
POZRITE SI AKO ZAKVITLI LETNIČKY V PREŠOVE 

Ako povedala, letničky boli vysadené už tradične aj do 16 vysokých stojanov s kvetináčmi. Na pešej zóne v centre mesta je umiestnených 13 z nich, ďalšie tri zdobia plochu pred vstupom na autobusovú stanicu.

Kvetmi je ozdobená aj historická budova radnice a takisto sídliská, kde sú umiestnené kvetináče s pestrofarebnými kvetmi.
 
Výsadba skrášlila centrum Prešova aj priestor v okolí železničnej stanice v smere do centra. (Zdroj: Mesto Prešov) 

„V tomto roku bolo vysadených deväť druhov letničiek - červené a ružové begónie, ružové, biele a tmavocyklámenové petúnie, kríčkové muškáty v bledoružovej a tmavoružovej farbe, aksamietnice, cínie, lobulárie, sedmokrásky a kany indické," doplnila Šitárová.

Z trvaliek a okrasných tráv zdobia mesto štyri druhy levandule, okrasná tráva "červený barón", ostrica japonská a ostrica ošimenská.
(11:00, red.) 
Diskusia
Pridať komentár