Cyklobusy Prešovského kraja sú znova v prevádzke

1433x
03. Júl 2024
  Cyklobusy Prešovského kraja sú znova v prevádzke
  Túto letnú sezónu obslúžia cyklistov v Poloninách, Pieninách, na Domaši, Čergove, Bachurni i v Slanských vrchoch (Zdroj: PSK)
 
Počas letnej sezóny sú pre cyklistov, ktorí chcú spoznávať aj trasy mimo svojho regiónu, opäť k dispozícii cyklobusy. Autobusy s namontovanými cyklonosičmi prepravia cestujúcich a ich bicykle do troch regiónov Prešovského kraja.  
 
Cyklobusy v Prešovskom kraji opäť vyrážajú na cesty. Túto letnú sezónu obslúžia cyklistov v Poloninách, Pieninách, na Domaši, Čergove, Bachurni i v Slanských vrchoch. Každý autobus bude disponovať cyklonosičom pre šesť bicyklov.
 
Na Spiši sa môžu cyklobusmi odviesť cyklisti počas pracovných dní na troch linkách: Stará Ľubovňa – Lesnica, Stará Ľubovňa – Sulín/Legnava a Stará Ľubovňa – Litmanová. Spoje budú premávať tam a späť od pondelka do piatku až do 30. septembra s tým, že pri linke na Sulín/Legnavu budú v Starej Ľubovni nadväzovať na vlaky z Popradu a do Popradu.  Tip na cyklovýlet v kampani Dovolenka na "bajku" - Mníšek nad Popradom - Legnava.
 
 Každý autobus bude disponovať cyklonosičom pre šesť bicyklov (Zdroj: PSK)
 
V regióne Šariša môžu cyklisti využiť cyklobusy počas víkendov a štátnych sviatkov na trasách: Prešov – Zlatá Baňa, Sabinov – Drienica, Sabinov – Renčišov a Sabinov – Olejníkov (Majdan). Spoje budú premávať tam a späť počas sobôt, nedieľ a štátnych sviatkov až do konca augusta, pričom cyklisti si môžu urobiť výlet do Slanských vrchov, na Čergov či Bachureň. Spoje budú nadväzovať aj na vlaky z Košíc a do Prešova, konkrétne na trase Sabinov – Drienica a čiastočne aj na linke Sabinov – Olejníkov (Majdan). Tip na cyklovýlet v kampani Dovolenka na "bajku" - Drienica Štart - Lysá  
 
Cyklobusy na Hornom Zemplíne zabezpečia víkendovú prepravu cyklistov s ich bicyklami na linke Humenné – Snina – Nová Sedlica a na linke Vranov nad Topľou – Domaša, Dobrá. Cyklobusy budú jazdiť každý víkend, teda v sobotu a nedeľu a počas štátnych sviatkov tam a späť až do konca augusta. Cyklisti sa môžu v lokalite previesť napr. aj po novootvorenej trase v Poloninách Starina – Ruské. Tip na cyklovýlet v kampani Dovolenka na "bajku" - Sninské rybníky – Zemplínske Hámre.
 
 Cyklobusy v Prešovskom kraji opäť vyrážajú na cesty (Zdroj: PSK)
 
Okrem toho si môžu záujemcovia urobiť výlet aj na Duklu, a to prostredníctvom linky Kysak – Svidník, kde im na prepravu bicyklov poslúži priamo interiér resp. úložný priestor pod palubou autobusu.
 
Cyklobusy môžu využiť aj pri kampani Prešovského samosprávneho kraja a Krajskej organizácie KOCR Severovýchod Slovenska – Dovolenka na „bajku“ a absolvovať tak viaceré trasy rozdelené podľa náročnosti. Za prepravu bicykla do 50 km zaplatia cestujúci 1,50 eur, do 200 km celkovo 3 eurá. Nakládku a vykládku bicykla na a z cyklonosiča zabezpečí cestujúci s asistenciou vodiča. Všetky spoje nájdu cestujúci na www.cp.sk.
(12:10, TS)  
Diskusia
Pridať komentár