VIDEO | Minulý rok bol pre bardejovskú nemocnicu úspešný

1280x
03. Júl 2024
 Výročná konferencia bardejovskej nemocnice
Pozrite si našu videoreportáž
 
 V hoteli Alexander v Bardejovských Kúpeľoch sa konala výročná konferencia bardejovskej Nemocnice s poliklinikou Sv. Jakuba.
 
Vedenie nemocnice prezentovalo zamestnancom výročnú správu a výsledky za minulý rok a zároveň predstavilo plány a vízie na roky 2024 a 2025. V roku 2023 zamestnávala nemocnica 788 zamestnancov, hospodárila s príjmami a výdavkami na úrovni 38 miliónov eur a vykázala hospodársky výsledok 811 tisíc eur.
 
 „Budeme vyhodnocovať rok 2023, ktorý považujeme za jeden z veľmi úspešných. V nemocnici sme vykovali najviac operácii v histórii tejto nemocnice-zhruba 3500 operácii,“ uviedol Marián Petko, riaditeľ nemocnice.
 
 
„Minulý rok po každej stránke, či už poskytovane zdravotnej starostlivosti personálne aj po ekomonickej stránke možno považovať za úspešný rok. My vlastne budeme pokračovať v plánovaní na rok 2024, ale už sa dotkneme aj roku 2025,“ vyjadrila sa Helena Leščišinová, námestníčka pre zdravotnú starostlivosť a zdravotné poisťovne.
 
„Započali sme už minulého roku veľkú prípravu na Rekonštrukcia a plán obnovy a odolnosti, otvorili sme nejaké ďalšie pracoviská a nemali sme výrazné problémy ani pri zabezpečení personálnom, čo je najväčší problém zdravotníctva na Slovensku,“ informoval Petko.
 
 „Započali sme už minulého roku veľkú prípravu na Rekonštrukcia a plán obnovy a odolnosti," uviedol Marián Petko, riaditeľ nemocnice (Zdroj: AHOJ TV)
 
„Dostali sme financie na to, aby sa zlepšilo poskytovane zdravotnej starostlivosti  v prvom rade pre pacientov – lepšie ubytovanie, lepší komfort, budeme mať možnosť zakúpiť zdravotnícku techniku, takže stavba si myslím napreduje tak, ako si prajeme, aby sme stihli,“ povedala Leščišinová.
 
„V roku 2024/2025 bude nosným jednoznačne realizácia plánu obnovy a odolnosti, čo je veľká rekonštrukcia všetkých akútnych oddelení – gynekológia, chirurgia a interné a ďalej pokračovanie rekonštrukcie komplet psychiatrického oddelenia lôžkovej časti. Nemocnica sa posunie o 20 rokov dopredu a bude to hlavne v prvom rade v prospech pacientov. Po tejto rekonštrukcii táto nemocnica bude patriť jednoznačne,  medzi ,  štyri najväčšie v celom Prešovskom samosprávnom kraji,“ uviedol M. Petko.
 
„My sa sústredíme na to, aby sme mali dostatok personálu, aby sme mohli poskytovať tú zdravotnú starostlivosť tak, ako to pacienti potrebujú,“ vyjadrila sa Leščišinová.
 
„Samozrejme, potrebovali by sem niekoľko atestovaných lekárov v niektorých odbornostiach, ale postupne sa snažíme vychovávať svojich mladých. Budeme mierne zvyšovať počet zamestnancov do konca roka 2025 tým, že budeme otvárať nové pracoviská – hlavne jednodňovú zdravotnú starostlivosť, tak na to musíme prijať ďalší personál,“ dodal riaditeľ nemocnice.
(15:35, red.)
Diskusia
Pridať komentár