Košické školy dostanú cez leto vyše milión eur do svojho skvalitnenia

1165x
04. Júl 2024
Mesto Košice začalo s rozsiahlymi opravami školských budov
 Školáci aj škôlkari sa môžu tešiť aj na nové skrinky (Zdroj: FB Košice - Mesto Košice)
 
Len pár hodín po tom, čo si uplynulý piatok prevzalo vysvedčenia 17 240 žiakov košických základných škôl, začalo mesto Košice s rozsiahlymi opravami školských budov a zariadení vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti.
 
Celkové „prázdninové“ investície by mali dosiahnuť vyše 1 milión eur, čo bude takmer dvojnásobok v porovnaní s vlaňajškom. Zlepšovania kvality základných (ZŠ) a materských škôl (MŠ) pocítia už v septembri po návrate do škôl žiaci nielen vo vynovených triedach, na chodbách alebo sociálnych zariadeniach. Školáci aj škôlkari sa môžu tešiť aj na nové skrinky, koberce, nábytok a ďalšie moderné vyučovacie pomôcky, hračky alebo výpočtovú techniku.
 
 Celkové „prázdninové“ investície by mali dosiahnuť vyše 1 milión eur (Zdroj: FB Košice - Mesto Košice)
 
Pre zníženie energetickej náročnosti budov sú plánované výmeny svietidiel a ventilov ústredného kúrenia, opravy striech, rekonštrukcie rozvodov teplej a studenej vody. Tieto investície pomôžu školám výrazne znížiť náklady na energie. Počas prázdninových dní budú prebiehať aj letné maľby školských kuchýň, obnovia sa herné prvky, dosky na pieskoviskách a lavičkách školských dvorov materských škôl. Naďalej sa bude pokračovať vo výmene okien. Zároveň dôjde k zlepšeniu gastrozariadení v kuchyniach. 
 
Najvýznamnejšie prázdninové investície na košických školách
 
Odstránenie havarijného stavu statických porúch nenosných stien, základov, podláh a iné na ZŠ Jenisejská 22 - 271 762 eur, výmena radiátorových ventilov v 18 materských školách - 188 800 eur, odstránenie havarijného stavu elektroinštalácie ZŠ Tomášikova 31 - 161 969 eur, výmena svietidiel v šiestich materských školách - 139 000 eur, rekonštrukcia elektroinštalácie a bleskozvodu vrátane svietidiel MŠ Obrancov mieru 16 - 139 887 eur, odstránenie havarijného stavu okenných a dverných konštrukcií ZŠ Užhorodská 39 - 80 000 eur, odstránenie havarijného stavu sociálnych zariadení a statických porúch ZŠ Maurerova 21 - 76 584 eur a rekonštrukcia výťahov na prevoz stravy v MŠ Obrancov mieru 20 a Hronská 7 - 40 400 eur.
(9:00, red.)
Diskusia
Pridať komentár