VIDEO | V Trhovišti súťažili vo varení kotlíkových špecialít

252x
04. Júl 2024
Tarhovištská Vareška
  Pozrite si našu videoreportáž
 
V záhrade Centra voľného času pre seniorov v obci Trhovište to v sobotu dopoludnia rozvoniavalo kotlíkovými špecialitami, dobrou náladou a gurmánskou zábavou.
 
Aj druhý ročník súťaže vo varení kotlíkových špecialít sa vydaril. Okrem chutných guľášov na všakovaký spôsob bol pre návštevníkov pripravený aj bohatý kultúrny program. Fantázii ani chutiam sa medze nekládli, no hlavným cieľom súťaže bola predovšetkým dobrá zábava.
 
Súťažilo osem miestnych tímov. Prvé miesto nakoniec získali kuchári z Telovýchovnej jednoty Futbalového klubu Družstevník Trhovište. Absolútnym víťazom sa stal tím Poľovníckeho spolku Urbár Trhovište.
 
 Absolútnym víťazom sa stal tím Poľovníckeho spolku Urbár Trhovište (Zdroj. AHOJ TV)
 
„To je taký guľáš maďarský s našim vylepšením – nie podľa receptúry alebo to čo som našiel. Tešíme sa, keď bude chutí, nech chutí všetkým“ prezradil Pavol Mihajlo, gréckokatolícky kňaz zo súťažného tímu Gréckokatolícka cirkev.
 
„Klasický guľáš – bravčové mäso, zemiaky, paprika. Na jedničku – prvé miesto,“ vyjadril sa Rulolf Rapák, súťažný tím Jednoty dôchodcov Trhovište.
 
„Robili sme kotlíkový guľáš,“ povedal Patrik Janík zo súťažného tímu Dobrovoľného hasičského zboru Trhovište.
 
Aké tajné ingrediencie ste dali?
 
„Toto už je tajné, to už je recept šéfkuchára. Ešte sme nechutnali – najprv sú hostia a potom už budeme my, “ dodal Patrik Janík. (14:30, red.)
Diskusia
Pridať komentár