Chodníky v Košiciach prechádzajú veľkými opravami

305x
04. Júl 2024
Chodníky v Košiciach prechádzajú veľkými opravami
  Mnohé chodníky a cesty v Košiciach sa kvôli nedostatočným investíciám z minulosti nachádzajú v nevyhovujúcom stave(Zdroj: FB Košice - Mesto Košice)

Mesto Košice začalo tento týždeň s veľkými opravami chodníkov. Mestské zastupiteľstvo vyčlenilo na tento účel pri schvaľovaní rozpočtu v závere mája 600 000 eur.
 
Stavebné čaty budú v prvej polovici júla v permanencii na uliciach Amurská, Ždiarska, Bukureštská, Ťahanovské riadky, Krakovská a Južná trieda. Postupne sa budú chodníky opravovať aj v ďalších mestských častiach. Mnohé chodníky a cesty v Košiciach sa kvôli nedostatočným investíciám z minulosti nachádzajú v nevyhovujúcom stave. Celkový investičný dlh na cestných komunikáciách v meste je v stovkách miliónov eur. Situácia sa však postupne zlepšuje.
 
 Mesto Košice začalo tento týždeň s veľkými opravami chodníkov (Zdroj. FB Košice - Mesto Košice) 
 
Za uplynulých 5 rokov bola v meste opravených takmer 40 kilometrov chodníkov a takisto aj takmer 40 km cestných komunikácií. Popri chodníkoch sa v súčasnosti rekonštruujú aj schody na Krakovskej ulici na Železníkoch, nový šat dostane už onedlho aj oporný múr pod Šibenou horou na Rastislavovej ulici. Zároveň za uplynulé tri mesiace sa opravilo už vyše 10 000 m2 výtlkov vo všetkých mestských častiach.
 
Tie nasledovali po tom, čo mesto zimnou asfaltovou zmesou Canader opravilo do marca 1 370 výtlkov o celkovej výmere takmer 700 m2. V úvode jari boli pre cestárov prioritou trasy MHD a ďalšie dopravne najvyťaženejšie komunikácie v meste. Po prijatí rozpočtu sa začalo s opravami výtlkov aj na vnútrosídliskových komunikáciách vo všetkých mestských častiach. Mesto má výtlky zmapované vlastným pozorovaním, na základe podnetov od občanov, mestských častí, mestských podnikov alebo príslušníkov Mestskej polície.
(15:15, red.)
Diskusia
Pridať komentár