V košickej ZOO sa zvieratá ochladzujú ľadovými dobrotami a sprchami

11316x
10. Júl 2024
Zvieratá v košickej ZOO sa ochladzujú sprchami a ľadovými dobrotami
Aj lemury kata sa potešili letnému osvieženiu v podobe ovocnej zmrzliny.  (Zdroj: Mesto Košice)
 
V týchto horúcich dňoch sa chovatelia v ZOO Košice venujú zvieratám s mimoriadnou starostlivosťou.
 
Teploty si vyžiadali úpravu kŕmnych dávok. Zvieratá dostávajú viac krmiva bohatého na vodu, ovocie a zeleninu. Niektoré zvieratá si pochutnávajú na mrazených kŕmnych dávkach.
 
Napríklad medvede hnedé dostali hovädzí vývar s kúskami ovocia, v ktorom nechýbali maliny, melón, čučoriedky a zelenina. Levica Laura si pochutnala na mrazenom hovädzom vývare s mäsom a rybami.
 
  Medvede hnedé dostali hovädzí vývar s kúskami ovocia, v ktorom nechýbali maliny, melón, čučoriedky a zelenina. (Zdroj: Mesto Košice)
 
Aj lemury kata sa potešili letnému osvieženiu v podobe ovocnej zmrzliny. Zvieratá sa ochladzujú aj sprchami a kúpaním. Emu hnedé si užívajú sprchy a lamy alpaky vodu v horúčavách priam očakávajú. Plnými dúškami si blahodarné účinky vody užívajú aj zvieratá vo výbehoch, ktorými preteká potok.
 
K takým patrí aj výbeh pre medvede hnedé, aj keď v súčasnosti je potok menej výdatný. Všetky zvieratá viac ako inokedy opúšťajú vonkajšie výbehy a hľadajú chládok vo vnútri chovných zariadení, pod stromami a v prístreškoch.
 
 Zvieratá v košickej ZOO sa ochladzujú sprchami a ľadovými dobrotami. (Zdroj: Mesto Košice)
 
Tipy pre návštevníkov: Antilopy môžete vidieť pod stromami v tieni ráno alebo popoludní okolo piatej - šiestej. Novo zostavené stádo zebier bezhrivých môžete obdivovať nepretržite v ich zrekonštruovaných afrických prístreškoch.
(16:10, red.) 
Diskusia
Pridať komentár