Tatranisti začali s prípravou na novú sezónu

3540x
11. Júl 2024
 Tatranisti začali s prípravou na novú sezónu  
 V kádri pre letnú prípravu figuruje 19 hráčov, z nich 17 sa hlásilo na prvom tréningu (Zdroj: V. Zamborský)
 
Hádzanári Tatrana Prešov odštartovali v pondelok 8. júla prípravu na novú sezónu 2023/24.
 
V kádri pre letnú prípravu figuruje 19 hráčov, z nich 17 sa hlásilo na prvom tréningu novému trénerovi Ratkovi Djurkovičovi. Okrem kouča nechýbali na úvodnom zraze ani ďalší novici v zelenobielom drese – Igor Karlov, Domagoj Potnar a Matúš Mitošinka. Z dorasteneckého tímu k seniorskému A-tímu prechádza Dávid Turek. Na prvom tréningu kormidelníkovi Djurkovičovi naopak chýbala dvojica Pavel Hernandez a Lucas Barros „Araxá“.
 
K tímu sa ale majú po absolvovaní dlhej cesty pridať hneď v utorok. Oproti minulej sezóne už v klube nepočítajú s už dávnejšie avizovanou päticou odchádzajúcich zahraničných hráčov. Zmluva v Tatrane sa ale k poslednému júnovému dňu skončila aj doterajšiemu kapitánovi Tomášovi Rečičárovi, s ktorým sa klub zatiaľ na novom kontrakte nedohodol.
 
 
„Tomášovi končila zmluva 30. júna a nedohodli sme sa na finančných podmienkach, ktoré Tomáš predložil a trval na nich. Dohodu ale nevylučujem, je to také 50 na 50. Ak má záujem hrať hádzanú a hrať v Tatrane, je tu priestor, že sa môžeme o finančných požiadavkách baviť. Momentálne ale vzhľadom na jeho zdravotný stav a to, čo Tatran bude hrať, boli jeho finančné požiadavky prehnané, preto sme sa nedohodli,“ vysvetlil situáciu generálny manažér klubu Marián Magdoško.
 
Do A-tímu sa z dorastu presunul Dávid Turek
 
Do A-tímu sa z dorastu presunul Dávid Turek, ktorý síce na úvodný tréning prišiel, laboruje však so zranením a čaká ho operácia. Zatiaľ individuálne sa pripravujú Daniel Polanský a Maroš Varga, ktorý rehabilitujú po zraneniach. Do prvého tréningu sa už ale zapojila trojica nových hráčov, ktorí vystužili káder Tatrana.
 
„Som nie na sto, ale na tisíc percent presvedčený, že sme káder doplnili dobre. Myslím si, že aj keď typologicky sú to iní hráči ako odchádzajúci, ale Igor Karlov je veľmi dobrá stredná spojka a som presvedčený, že plnohodnotne nahradí Marka Davidoviča. Takisto Domagoj Potnar je skvelý pivot, samozrejme typovo iný ako Kasatkin, ale tiež sme presvedčený o tom, že to bude dobrá náhrada. Máme ešte dvoch našich dochovancov – Peťa Kimáka Fejka a Maroša Vargu, čiže na ten post máme ďalších dvoch hráčov. Matúš Mitošinka je zase podľa môjho názoru najväčší brankársky talent od čias Riša Stochla, preto sme prejavili záujem o jeho účinkovanie v Tatrane a myslím si, že s Igorom Čuprynom vytvoria skvelú dvojicu. Verím, že káder bude ešte silnejší ako v minulej sezóne,“ dodal Magdoško.
 
Káder Tatran prešov v príprave na sezónu 2024/25
 
Brankári: Igor Čupryna, Matúš Mitošinka
Pivoti: Lucas Barros Araxá (Braz.), Domagoj Potnar (Chorv.) Peter Kimák-Fejko, Maroš Varga
Krídla: Erik Fenár, Josef Hozman (ČR), Damián Mitaľ, Marco Antl, Tomáš Fech, Pavel Hernandez (Kuba)
Spojky: Lukáš Urban, Daniel Polanský, Jakub Kravčák, Daniil Radčenko, Igor Karlov (Rus.), Dávid Turek, Adama Sako (Fr.) Realizačný tím: Ratko Djurkovič (tréner), Maroš Kolpak (tréner brankárov), Ján Pivovarník (fyzioterapeut)
Prišli: Matúš Mitošinka (z ŠKP Bratislava), Domagoj Potnar (z HB Red Boys Differdange, Lux.), Igor Karlov (z Trops de Málaga, Šp.), Dávid Turek (z dorastu)
Odišli: Marko Davidovič (BaH), Viačeslav Kasatkin (Rus.), Mario Cvitkovič (Chor.), Márk István Kovács (Maď.), Daniilo Khaian (Ukr.), Tomáš Rečičár
(10:00, IK)
Diskusia
Pridať komentár