Nové tváre v zelenobielom

550x
11. Júl 2024
   Nové tváre v Tatrane  
S generálnym manažérom Tatrana Mariánom Magdoškom (v strede) štyria novici - zľava Matúš Mitošinka, Igor Karlov, Ratko Djurkovič a Domagoj Potnar (Zdroj: V. Zamborský)
 
Štyri úplne nové tváre sa objavili na prvom zraze pri príležitosti začiatku prípravy hádzanárov Tatrana Prešov na novú sezónu 2024/25.
 
Na trénerskom poste nahradil Pavla Jana, ktorému sa po roku skončila zmluva v Tatrane, 49-ročný lodivod Ratko Djurkovič z Čiernej hory. Okrem nového kouča si svoj prvý tréning, ale aj mediálne povinnosti, odkrútili aj hráčski novici – Igor Karlov, Domagoj Potnar a Matúš Mitošinka.
 
A čo uviedli pred prvým tréningom traja novici v Tatrane?
 
Ratko Djurkovič, tréner Tatrana: „Štartujeme prípravu na novú sezónu. Prvé dni nám poslúžia na to, aby sme sa navzájom spoznali. Viem, že nateraz je tím relatívne kompletný, aj keď ešte môžu nejaké zmeny nastať. Teraz si už iba musím vyhrnúť rukávy a pracovať. V prvom rade mám očakávania od seba, aby som ešte vylepšil svoju prácu a svoje schopnosti. Potom to budem vyžadovať aj od všetkých ostatných. Verím, že vytvoríme atmosféru, v ktorej sa budeme vzájomne ťahať a motivovať, a v ktorej sa nám podarí dosiahnuť všetky ciele, ktoré si stanovíme.“
 
Igor Karlov, stredná spojka Tatrana: „Som rád, že som sa stal súčasťou Tatrana. Je to popredný tím nielen na Slovensku, ale aj v Európe. Tím, ktorý má svoje meno a každoročne hráva európske pohárové súťaže. Očakávam dobrú sezónu, víťazstvá vo všetkých slovenských súťažiach a čo najlepšie vystúpenie v pohárovej Európe.“
 
 
Domagoj Potnar, pivot Tatrana: „Verím, že sa nám v nasledujúcej sezóne podarí naplniť našu fanúšikmi našimi kvalitnými výkonmi v zápasoch. Dúfam, že dostaneme dostatok času, aby sme nahradili niekoľko kľúčových hráčov z poslednej sezóny ako Marko, Mario a Viačeslav. Verím, že sa časom zohráme. Teším sa aj na Európsku ligu so silnými súpermi ako Flensburg, Vardar, Montpellier, či Kiel.“
 
Matúš Mitošinka, brankár Tatrana: „Veľmi sa teším na nadchádzajúcu sezónu. Je pre mňa cťou byť dvojkou popri Igorovi Čuprynovi, s ktorým si navzájom budeme držať chrbáty. Som si vedomý toho, že na mňa bude vytvorený tlak a prijímam to ako novú skúsenosť. Uvidím ako sa stým popasujem. Budem na tom pracovať ešte viac ako doteraz. S chlapcami určite vytvoríme dobrý kolektív a dúfam, že povyhrávame všetky titulu na Slovensku a uvidíme ako sa nám bude dariť v Európskej lige.“
 
Vizitky
 
Ratko Djurkovič
 
narodený: 9. február 1975 v Cetinje
 
národnosť: čiernohorská
 
rodinný stav: ženatý (3 deti)
 
hráčska kariéra: Lovčen Cetinje (Juh./ČH), Metaloplatika Šabac (Juh./Srb.), Sintelone Bačka Polanka (Juh./Srb.), Partizan Belehrad (Juh./Srb.), Bidasoa Irun (Šp.), Pick Szeged (Maď.), Bosna Sarajevo (BaH)
 
úspechy: bronz na MS Francúzsko 2001, 4. miesto OH Sydney 2000, 2x majstrovský titul s Lovčen (2000 a 2001), 2x Partizan (2002 a 2003), 1x Szeged (2007) a Bosna Sarajevo (2009)
 
trénerská kariéra: Lovčen Cetinje (ČH), Ormy Patras (Gr.), Sport 36 Komlo (zMaď.), Borac Banja Luka (Bosna a Herc.), Al Rayan (Katar), Oroshaza (Maď.), CZ Belehrad (Srb.)
 
úspechy: titul majstra Bosny a Hercegoviny (2016/17), vicemajster Grécka (2012/13), tréner juniorského národného tímu a asistent seniorského národného tímu Čiernej hory (2010/11)
 
Igor Karlov
 
Narodený: 16. decembra 1994 v Lübecku (Nem.)
 
Výška/váha: 192 cm/82 kg
 
Post: stredná spojka
 
národnosť: ruská
 
Doterajšie pôsobiská: SKIF Krasnodar (Rus.), Čechovski Medvedi (Rus.), Fyllingene Bergen (Nor.), San Pablo Balonmano Burgos (Šp.), Trops de Málaga (Šp.)
 
Matúš Mitošinka
 
Narodený: Výška/váha: 196 cm/85 kg
 
Post: brankár
 
národnosť: slovenská
 
Doterajšie pôsobiská: ŠKP Bratislava, mládežnícke reprezentačné výbery SR
 
Domagoj Potnar
 
Narodený: 26. júna 1996 v Pleternici
 
Výška/váha: 202 cm/102 kg
 
Post: pivot
 
národnosť: chorvátska
 
Doterajšie pôsobiská: RK Požega, RK Záhreb, MRK Metalac, MRK Sesvete, RK Bjelovar (všetky (Chor.), HB Red Boys Differdange (Lux.)
(10:10, IK)
Diskusia
Pridať komentár