V pláne 10 prípravných duelov, dva turnaje v Čechách

520x
11. Júl 2024
   V pláne 10 prípravných duelov, dva turnaje v Čechách
 Štyri zápasy s tromi rôznymi súpermi absolvujú zelenobieli v domácom prostredí (Zdroj: V. Zamborský)
 
Tatran začal prípravu na novú sezónu v domácej Tatran handball aréne a absolvuje ju prevažne v domácich podmienkach. V pláne je spolu 10 prípravných duelov s tímami z Maďarska a Česka.
 
Štyri zápasy s tromi rôznymi súpermi absolvujú zelenobieli v domácom prostredí. V závere prípravy sa zúčastnia dvoch víkendových turnajov v Českej republiky. V pláne tentoraz chýba doteraz tradičná účasť na turnaji na Balkáne. Hádzanárov slovenského majstra najprv čaká takmer trojtýždňová príprava v domácom prostredí, v ktorom sa predstavia aj v úvodných troch prípravných zápasov.
 
V nich najskôr ešte koncom júla privítajú maďarský Eger, začiatkom augusta sa potom pred vlastnými fanúšikmi predstavia v atraktívnom dvojzápase proti českému majstrovi z Karvinej. Následne ich čaká odveta v Egeri a 13. augusta posledný domáci prípravný duel s Gyöngyösom. Následne odohrajú zverenci trénera Ratka Djurkoviča dva prípravné turnaje v Čechách, na ktorých ich čaká celkovo päť zápasov.
 
Od 15. júla sa už kompletne vrhnú na fyzickú prípravu
 
„Prvý týždeň využijeme na lekárske prehliadky, testy, ale aj individuálne rozhovory s hráčmi. Od 15. júla sa už kompletne vrhneme na fyzickú prípravu v dopoludňajších hodinách, popoludní sa budeme venovať aj taktickým veciam. V závere júla nás čakajú prvé prípravné zápasy. Čakajú nás aj zápasy v Maďarsku, turnaje v Čechách a tieto zápasy nám snáď ukážu obraz o našich možnostiach. Verím, že budeme mať dostatok času, aby sme zapracovali na hre, ktorú chceme predvádzať,“ zhrnul prípravu nový tréner Tatrana Ratko Djurkovič.
 
 
Tatran sa v novej sezóne 2024/25 predstaví, podobne ako v minulej sezóne, v troch súťažiach. Okrem domácej Niké handball extraligy, ktorá sa začne na prelome augusta a septembra, budú zverenci trénera Djurkoviča obhajovať aj zisk Slovenského pohára a tradične ich čakajú aj boje v pohárovej Európe.
 
Na rozdiel od minulej sezóny to ale nebude tretí najvýznamnejší Európsky pohár EHF, kde to v predchádzajúcej sezóny zelenobieli dotiahli až do štvrťfinále proti maďarskému Ferencvárosu Budapešť. Hoci skúsili zabojovať aj o tzv. upgrade do najprestížnejšej Ligy majstrov, napokon sa po ročnej pauze opäť predstavia v skupinovej fáze Európskej hádzanárskej ligy.
 
Predbežný harmonogram prípravy Tatrana Prešov pred sezónou 2024/25
 
8. júla (pondelok) štart prípravy v Tatran handball aréne
 
26. júla (piatok) o 18:00 hod. prípravný zápas Tatran Prešov – Eger (Maď)
 
2. augusta (piatok) o 18:00 hod. prípravný zápas Tatran Prešov - HCB Karviná (ČR)
 
3. augusta (sobota) o 11:00 hod. prípravný zápas Tatran Prešov - HCB Karviná (ČR)
 
9. augusta (piatok) o 17:00 hod. prípravný zápas Eger (Maď) - Tatran Prešov
 
13. augusta (utorok) o 18:00 hod prípravný zápas Tatran Prešov – Gyöngyös (Maď.)
 
16. a 17. augusta (piatok a sobota) prípravný turnaj ISMM Cup v Kopřivniciach (ČR) za účasti štyroch klubov (účastníci zatiaľ nepotvrdení) – hrá sa systémom každý s každým
 
23. a 24. augusta (piatok a sobota) prípravný turnaj Valašský pohár 2024 v Zubří (ČR) za účasti tímov Gornik Zabrze (Poľ.), UHK Krems (Rak.), Tatran Prešov (SR), HC ROBE Zubří (ČR) piatok
 
23.8. o 16:00 hod. semifinále Zubří – Tatran Prešov sobota
 
24.8. zápas o umiestnenie (11:00 hod. o 3. miesto alebo o 13:00 hod. finále) 31. augusta (sobota) – začiatok nového súťažného ročníka (západ Modra – Tatran Prešov)
(11:00, IK)
Diskusia
Pridať komentár