Bardejov oficiálne navštívil americký veľvyslanec na Slovensku

11610x
12. Júl 2024
Americký veľvyslanec a primátor Bardejova diskutovali plánoch mesta aj o situácii na Ukrajine
 Oficiálneho stretnutia sa zúčastnili aj viceprimátorka Eva Hudáková, riaditeľ Poľsko-slovenského domu Marcel Tribus a vedúci Kancelárie primátora Štefan Hij. (Zdroj: Mesto Bardejov)
 
V piatok 12. júla bol hosťom primátora Borisa Hanuščaka veľvyslanec Spojených štátov amerických na Slovensku Gautam A. Rana, ktorý pricestoval na svoju prvú oficiálnu návštevu Bardejova.

Oficiálneho stretnutia sa zúčastnili aj viceprimátorka Eva Hudáková, riaditeľ Poľsko-slovenského domu Marcel Tribus a vedúci Kancelárie primátora Štefan Hij.

V sprievode svojich kolegov z veľvyslanectva sa Gautam A. Rana veľmi živo zaujímal o súčasnosť a plány samosprávy, o riešenia každodenných problémov ako aj o spoluprácu so štátnymi úradmi.
 
 Americký veľvyslanec a primátor Bardejova diskutovali plánoch mesta aj o situácii na Ukrajine. (Zdroj: Mesto Bardejov)

Pomerne obsiahlo sa diskutovalo aj o aktuálnej situácii v súvislosti s konfliktom na Ukrajine. Tak veľvyslanec, ako aj primátor sa zhodli na konštatovaní, že je neprijateľné, aby v XXI. storočí zomierali ľudia na vojnovom poli.

Stretnutie sprevádzala mimoriadne priateľská atmosféra, otvorený dialóg a zavŕšené bolo prísľubom pozitívne reagovať na pozvanie primátora navštíviť tohtoročný Bardejovský jarmok.
(16:15, red.)
Diskusia
Pridať komentár