Policajti zachránili mladíka topiaceho sa v Zemplínskej Šírave

1433x
15. Júl 2024
     Policajti zachránili mladíka topiaceho sa v Zemplínskej Šírave
 Policajti z Obvodného oddelenia Policajného zboru Vinné, Ján a Miloš (Zdroj: KRPZKE)
 
Na brehu si mladíka, ktorý mal v organizme viac ako 2 promile alkoholu, do svojej opatery prevzala posádka RZP.
 
Policajti z Obvodného oddelenia Policajného zboru Vinné, Ján a Miloš, v nedeľu (14.7.) v rámci výkonu svojej služby kontrolovali aj miesto, kde parkuje náš služobný motorový čln. Zrakom zaregistrovali aj osobu, ktorá neďaleko od nich sedela na okraji móla s nohami vo vode.
 
 
O niekoľko minút im však zrak opäť padol na rovnaké miesto, avšak osobe, ktorá tam predtým sedela, už iná osoba podávala veslo a ona vo vode kričala o pomoc. Policajti neváhali ani chvíľu, rozbehli sa k topiacej sa osobe, a aj keď sa topiaci od móla vzďaľoval, policajný kolega Ján, spolu s náhodným okoloidúcim, okamžite skočili do vody a 20-ročného mladíka z nej vytiahli. Na brehu si mladíka, ktorý mal v organizme viac ako 2 promile alkoholu, do svojej opatery prevzala posádka RZP a previezla ho na ošetrenie do nemocnice.
 
Nebyť rýchlej a pohotovej reakcie našich kolegov i náhodného okoloidúceho, všímajúcich si okolie, mohlo byť dopoludnie na Zemplínskej Šírave tragické. Isté je však jedno, kombinácia alkoholu a nápadu kúpať sa nie je tým pravým orechovým. Navyše, v týchto dňoch, keď nad nami nemajú zľutovania ani hodnoty na teplomery.
(8:15, KRPZKE)
Diskusia
Pridať komentár