Donald Trump mal veľké šťastie. Video naznačuje, čo mu zachránilo život

713x
15. Júl 2024
Fotograf zachytil trajektóriu strely, ktorá mierila na Donalda Trumpa
Počul som svišťanie, výstrely a okamžite som cítil, ako guľka preráža kožu. Došlo k veľkému krvácaniu, opísal Donald Trump incident na svojej sociálnej sieti. (Zdroj: FB)

Zábery z mítingu v Pensylvánii, na ktorom strieľali na Donalda Trumpa ukazujú, že exprezident a republikánsky kandidát v tohtoročných prezidentských voľbách mal obrovský šťastie. „Pozrite sa, ako otočí hlavu sekundu pred prvým výstrelom,“ upozornili autori podcastu Hodgetwins.

Sám Trump vo svojom druhom vyhlásení po atentáte uviedol, že „sám Boh zabránil tomu, aby sa stalo nepredstaviteľné.“ Predtým povedal, že okamžite vedel, že niečo nie je v poriadku. „Počul som svišťanie, výstrely a okamžite som cítil, ako guľka preráža kožu. Došlo k veľkému krvácaniu,“ opísal incident na svojej sociálnej sieti.
 
 Podľa záberov z miesta padlo niekoľko výstrelov, Trump bol za rečníckym pultom a padol k zemi. (Zdroj: FB)

K atentátu na Trumpa došlo na mítingu v Pensylvánii, okrem útočníka prišiel o život aj jeden z účastníkov. Fotograf Doug Mills zachytil trajektóriu strely, ktorá mierila na Donalda Trumpa.

Podľa záberov z miesta padlo niekoľko výstrelov, Trump bol za rečníckym pultom a „padol“ k zemi. Po chvíli sa v obkľúčení ochranky postavil a so zaťatou päsťou dával najavo, že je v poriadku. Na jeho uchu a tvári však bolo vidieť krv.
 
Prebieha vyšetrovanie, ako sa strelec vyzbrojený puškou mohol dostať tak blízko, aby postrelil a zranil Trumpa. (Zdroj: FB)

Na Trumpa strieľal 20-ročný Thomas Matthew Crooks, tajná služba ho zastrelila. Podľa záznamov bol Crooks zaregistrovaný ako republikánsky volič v Pensylvánii. FBI za „prekvapivé“ označila, že strelec dokázal vystreliť toľko nábojov.
 
Prebieha vyšetrovanie, ako sa strelec vyzbrojený puškou mohol dostať tak blízko, aby postrelil a zranil Trumpa. Crooks strieľal z vyvýšeného miesta mimo miesta konania zhromaždenia, farmárskej výstavy v Butleri v Pensylváni. 
(8:45, red.) 
Diskusia
Pridať komentár