Mesto Prešov predáva bytovku a ďalšie nehnuteľnosti

853x
15. Júl 2024
Mesto Prešov spustilo obchodnú verejnú súťaž na predaj nehnuteľností
Nehnuteľnosť je možné si prísť aj osobne pozrieť na organizovaných obhliadkach 15. 7. 2024 od 10.00 hod. do 11.00 hod. a 2. 8. 2024 od 10.00 hod. do 11.00 hod. (Zdroj: Mesto Prešov) 

Ide o viaceré priestory na Ďumbierskej ulici na sídlisku Sekčov a bytový dom v lukratívnej časti mesta na ulici MDŽ.

Mesto Prešov identifikovalo viaceré svoje nehnuteľnosti, ktoré nemajú z dlhodobého hľadiska predpoklad byť rentabilné ak ostanú v majetku samosprávy. Ekonomicky najlepším riešením sa tak stala obchodná verejná súťaž s elektronickou aukciou, v ktorej dokáže radnica neupotrebiteľný majetok speňažiť a peniaze tak využiť napríklad na rozvojové projekty mesta. Zároveň môže týmto predajom dôjsť k revitalizovaniu predávaných priestorov a celkovému zveľadeniu daných lokalít.
 
 Mesto Prešov identifikovalo viaceré svoje nehnuteľnosti, ktoré nemajú z dlhodobého hľadiska predpoklad byť rentabilné ak ostanú v majetku samosprávy. (Zdroj: Mesto Prešov)

Zásadným predajom je bytový dom v majetku mesta na ulici Medzinárodného dňa žien. Nevyužívaný bytový dom sa nachádza v príjemnej a lukratívnej časti mesta v blízkosti parkov (Park Alexandra Duchnoviča, Didaktický park Prešovskej univerzity) cyklochodníka pri Toryse, ktorý je súčasťou EUROVEO a v blízkej dostupnosti zastávky ŽSR – Prešov, mesto.

„Mestská budova na ulici MDŽ je takým chýbajúcim dielikom do skladačky celého okolia uzavretého dvora, ktorý je lemovaný ulicami 17. Novembra, MDŽ a Sedliackeho povstania. Ide o veľmi príjemné prostredie so zrekonštruovanými bytovkami, zeleňou a detským ihriskom. Nový vlastník bude mať viac možností, rekonštrukciou a revitalizáciou tejto nehnuteľnosti, dotvoriť kompletný obraz krásnej mestskej lokality. Verím, že verejná a transparentná súťaž, prinesie investora, ktorý si uvedomuje potenciál budovy a celého okolia“, povedal primátor mesta Prešov František Oľha.

Nehnuteľnosť je možné si prísť aj osobne pozrieť na organizovaných obhliadkach 15. 7. 2024 od 10.00 hod. do 11.00 hod. a 2. 8. 2024 od 10.00 hod. do 11.00 hod.
 

Do verejnej súťaže sa môžu záujemcovia prihlásiť cez elektronickú schránku, prípadne v listinnej podobe na adresu: Mesto Prešov, Hlavná 73, 080 01 Prešov s výrazným označením "Obchodná verejná súťaž č. 10/2024 - nehnuteľnosť bytový dom MDŽ – neotvárať". Súťažné podmienky, ako aj bližšie informácie môžu záujemcovia nájsť na úradnej tabuli mesta Prešov , alebo v PDF súbore priloženom pod textom článku. Lehota na predkladanie návrhov je do 10. 8. 2024, do 14.00 hod.

Medzi predávané nehnuteľnosti patria aj 4 nebytové priestory, ktoré sa nachádzajú na sídlisku Sekčov na Ďumbierskej ulici. Všetky tieto priestory sa nachádzajú v bytových domoch v blízkosti nákupných centier MAX a BILLA s dobrou dostupnosťou osobnej prepravy aj MHD do centra. V tesnej blízkosti sa nachádzajú tiež športoviská, detské ihrisko, materská i základná škola a mestský park Sekčov.

Do verejnej súťaže sa môžu záujemcovia prihlásiť cez elektronickú schránku, prípadne v listinnej podobe. (Zdroj: Mesto Prešov)

Nebytový priestor na Ďumbierskej ul. č. 20:

Prvé nadzemné podlažie v bytovom dome, nebytový priestor o výmere 77 metrov štvorcových, ktorý pozostáva z predsiene, chodby, kuchyne, WC, kúpeľne, dvoch denných miestností, kancelárie a loggie orientovanej na južnú svetovú stranu.

Nebytový priestor na Ďumbierskej ul. č. 20:

Prvé nadzemné podlažie v bytovom dome, nebytový priestor o výmere 47 metrov štvorcových, ktorý pozostáva zo zádveria s chodbou, kuchyne, WC, kúpeľne a dennej miestnosti.
 
 
 Obhliadka nebytových priestorov na Ďumbierskej ulici č. 20 bude pre záujemcov k dispozícii dňa 7. 8. 2024 od 10.00 hod do 11. 00 hod. (Zdroj: Mesto Prešov)
 
Nebytový priestor na Ďumbierskej ul. č. 20:

Prvé nadzemné podlažie v bytovom dome, nebytový priestor o výmere 75 metrov štvorcových, pozostávajúci z predsiene, chodby, kuchyne, WC, kúpeľne, štyroch denných miestností a loggie orientovanej na západnú svetovú stranu.

Obhliadka nebytových priestorov na Ďumbierskej ulici č. 20 bude pre záujemcov k dispozícii dňa 7. 8. 2024 od 10.00 hod do 11. 00 hod.

Nebytové priestory na Ďumbierskej ul. č. 30 a 32:

Ide o klubovňu umiestnenú v suteréne bytového domu so samostatným prístupom z exteriéru, priestory o výmerách 31 a 17 metrov štvorcových, ktoré pozostávajú zo zádveria, vstupnej haly, WC s predsienkou s umývadlom, dvoch denných miestností, kuchynského kúta a skladu.

Ďalej ide o priestory dvoch skladov umiestnené v suteréne bytového domu so samostatným prístupom z exteriéru, priestory o výmere 35 metrov štvorcových, ktoré pozostávajú z dvoch miestností – skladov.

Obhliadka nebytových priestorov na Ďumbierskej ulici č .30 bude pre záujemcov k dispozícii dňa 7. 8. 2024 od 9. 00 hod do 10. 00 hod.
 
 Mesto Prešov predáva bytovku a ďalšie nehnuteľnosti. (Zdroj: Mesto Prešov)

Počas prebiehajúcej súťaže sa môžu záujemcovia zúčastniť obhliadok a podávať elektronicky (ak majú zriadenú elektronickú schránku) alebo písomné návrhy kúpnych zmlúv, v ktorých stanovia kúpnu cenu a doložia požadované doklady.

Následne komisia mestského zastupiteľstva pre disponovanie s majetkom mesta posúdi, či splnili podmienky súťaže. Tí, ktorí podmienky splnia, postúpia do druhého kola - elektronickej aukcie. V rámci nej im administrátor elektronickej aukcie zašle prihlasovacie údaje, čas aukcie a všetky potrebné informácie.

Následne najvýhodnejšia ponuka, záujemca s najvyšším podaním, bude predložená do mestského zastupiteľstva na schválenie. Súťaže sú zverejnené na portáloch nehnuteľnosti. sk, top reality a na úradnej tabuli mesta Prešov.
(11:45, red.)
Diskusia
Pridať komentár