Hľadáte úkryt pred horúcimi letnými dňami?

611x
16. Júl 2024
   Kde v Košiciach si môžete oddýchnuť?
  Z trópov v meste vás vyslobodia Kúpalisko Červená hviezda a Kúpalisko Mestská plaváreň - Rumanova (Zdroj: FB Košice - Mesto Košice)
 
Počasie na Slovensku a v Košiciach je dlhodobo poriadne horúce a s vysokými teplotami prichádza aj túžba po osviežení. Našťastie v meste Košice majú hneď viacero možností, ako sa v týchto horúcich dňoch schladiť a oddýchnuť si.
 
Prechádzka v lese je skvelý spôsob, ako si užiť deň v lone prírody, schladiť sa a zároveň si oddýchnuť od ruchu mesta. V Košiciach majú krásne Mestské lesy Košice a.s., kde nájdete rôzne turistické chodníky a cyklotrasy či miesta na piknik. Medzi najvýznamnejšie lokality košických lesov patrí Čermeľské údolie, Alpinka, Hrešná či známa turistická lokalita Horný Bankov. Tá je východiskovým bodom pre nástup na cykloturistické trasy smerom na Jahodnú, Lajošku a Kojšovskú hoľu.
 
 Hlavná ulica sa v týchto dňoch stáva príjemnejšou vďaka rozprašovačom vodnej hmly (Zdroj: FB Košice - Mesto Košice)
 
Ideálnym miestom pre pešiu turistiku, cykloturistiku a kolieskové korčuľovanie je Stará bankovská cesta či promenádny chodník Furča – Zelený dvor. V lokalite Hradová môžu návštevníci navštíviť Vyhliadkovú vežu Hradová a vychutnať si krásny výhľad na mesto Košice a široké okolie. Skvelým miestom na oddych v prírode a rôzne športové aktivity je aj Borovicový háj, Anička či Mestský park, v ktorom má svoje miesto aj moderná multimediálna fontána - Plávajúca Fontána.
 
 Úkryt pred slnečnými lúčmi ponúkajú aj košické parky (Zdroj: FB Košice - Mesto Košice)
 
Okrem toho, že je Evanjelický cintorín pietnym miestom, ponúka aj príjemný tieň stromov a pokojné prostredie na prechádzku. Z trópov v meste vás vyslobodia Kúpalisko Červená hviezda a Kúpalisko Mestská plaváreň - Rumanova. Na oboch kúpaliskách nájdete dokonalé osvieženie a relax. Obe kúpaliská sú otvorené každý deň v čase 9.00 – 19.00 hod.
 
Úkryt pred slnečnými lúčmi ponúkajú aj košické parky s dostatkom tieňa a žblnkajúcimi fontánami. Hlavná ulica sa v týchto dňoch stáva príjemnejšou vďaka rozprašovačom vodnej hmly, ktoré prevádzkuje Správa mestskej zelene v Košiciach.
(8:15, red.)
Diskusia
Pridať komentár