Mesto Košice začína s opravou poškodenej cesty na Bankov

1053x
16. Júl 2024
 Začínajú s opravami cesty na Bankov
 Prejazd týmto úsekom zostáva riadený semaforom a rýchlosť je znížená na 30 kilometrov za hodinu (Zdroj: FB Košice - Mesto Košice)
 
Prípravnými prácami sa začalo včera (15.7.) so sanáciou zosuvu na pravej strane cesty v smere od mosta nad Čermeľským potokom na Bankov.
 
Stavebné práce za 638 956 eur bude mať najbližšie štyri mesiace na starosti spoločnosť Colas Slovakia, s ktorou mesto Košice podpísalo uplynulý piatok zmluvu o dielo. Na časti cesty na Bankov je kvôli odtrhnutiu a zosunutiu krajnice v dĺžke 80 metrov vyhlásená od februára tohto roka mimoriadna situácia.
 
  Na časti cesty na Bankov je kvôli odtrhnutiu a zosunutiu krajnice v dĺžke 80 metrov vyhlásená od februára tohto roka mimoriadna situácia
(Zdroj: FB Košice - Mesto Košice)
 
Z tohto dôvodu tam už bol vykonaný orientačný geologický prieskum, ktorého súčasťou boli aj prieskumné vrty. Aj počas sanácie cesty tam zostávajú v platnosti aktuálne dopravné obmedzenia.
 
Premávka bude aj naďalej vedená len v jednom jazdnom pruhu. Prejazd týmto úsekom zostáva riadený semaforom a rýchlosť je znížená na 30 kilometrov za hodinu.
 
Nie sú vylúčené ani prípadné ďalšie obmedzenia, o ktorých budeme informovať. Predpokladané ukončenie prác je naplánované na polovicu novembra 2024.
(9:00, red.)
Diskusia
Pridať komentár