V okrese Trebišov vyhlásili čas zvýšeného nebezpečenstva požiaru

670x
16. Júl 2024
V okrese Trebišov vyhlásili výstrahu pred zvýšeným nebezpečenstvom požiaru
  V okrese Trebišov od utorka (16.7.) od 15.00 vyhlásili čas zvýšeného nebezpečenstva vzniku požiaru. Platí v prírodnom prostredí, na lesných pozemkoch a v ich ochrannom pásme. (Zdroj: flickr)

Zakazuje sa najmä fajčiť a používať otvorený plameň, vypaľovať porasty bylín, kríkov a stromov, či zakladať oheň v priestoroch alebo miestach, kde hrozí nebezpečenstvo jeho šírenia.

V okrese Trebišov od utorka (16.7.) od 15.00 vyhlásili čas zvýšeného nebezpečenstva vzniku požiaru. Platí v prírodnom prostredí, na lesných pozemkoch a v ich ochrannom pásme, teda 50 metrov od hranice lesného pozemku. Vyhlásilo ho Okresné riaditeľstvo Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) Trebišov.

Zo zverejnenej vyhlášky vyplýva, že obmedzenia potrvajú do odvolania a týkajú sa územného obvodu okresu Trebišov. V čase zvýšeného nebezpečenstva vzniku požiaru je každý povinný dodržiavať zásady protipožiarnej bezpečnosti.
 
 V okrese Trebišov vyhlásili výstrahu pred zvýšeným nebezpečenstvom požiaru. Ilustračná fotografia. (Zdroj: flickr)

Zakazuje sa najmä fajčiť a používať otvorený plameň, vypaľovať porasty bylín, kríkov a stromov, či zakladať oheň v priestoroch alebo miestach, kde hrozí nebezpečenstvo jeho šírenia. Zároveň sa nesmú spaľovať horľavé látky na voľnom priestranstve.

Vlastníci, správcovia či užívatelia lesných pozemkov sú v súvislosti s ochranou lesa pred požiarmi v čase zvýšeného nebezpečenstva vzniku požiaru povinní zabezpečovať hliadkovaciu činnosť najmä v dňoch pracovného pokoja a v mimopracovnom čase a zabezpečiť umiestnenie potrebného množstva protipožiarneho náradia na určenom mieste v závislosti od plochy lesných porastov.
(12:30, red.)
Diskusia
Pridať komentár