VIDEO | 65 rokov futbalu v Šibe, memoriál Janka Banasa a skvelý Deň športu v obci

617x
16. Júl 2024
 Deň športu pre celú rodinu  
Pozrite si našu videoreportáž
 
Turnaj v nohejbale, bežecké disciplíny, skákací hrad či maľovanie na tvár pre najmenších, no hlavne oslavy 65. výročia založenia futbalu v obci spojené s druhým ročníkom memoriálu Janka Banasa – aj takto vyzeral Deň športu v obci Šiba.
 
Futbalového turnaja sa zúčastnili a slávnostne boli ocenení viacerí futbalisti, ktorí v Šibe zanechali nezmazateľnú futbalovú stopu. Medzi najväčšie úspechy patrí postup do piatej ligy v roku 2006. Súčasťou kádra bol aj terajší starosta Peter Lenárt.
 
„Bola to dobrá partia v tom čase. Väčšina sme boli zo Šibi, čiže futbalisti, ktorí pochádzali a žili v Šibe aj tí, ktorí boli trošku mimo Šibi – hrali nejakú väčšiu súťaž, ale nakoniec sme sa všetci stretli v tom klube,“ povedal Peter Lenárt, starosta obce Šiba.
 
 Futbalového turnaja sa zúčastnili a slávnostne boli ocenení viacerí futbalisti, ktorí v Šibe zanechali nezmazateľnú futbalovú stopu
(Zdroj: AHOJ TV)
 
„Boli tu chlapci dobrí, ťažko vyzdvihovať – vyzdvihol by som tu všetkých. Marek Pavel, Janko Vaško, ktorí hrali v Bardejove. Stano Haniš ešte, Peťo Floriš. Starosta Peťo Lenárt, Slávo Vaňo – je ich veľa a ťažko, aby som niekoho nevynechal. Každý mal niečo také dobré, čo iný nemal," prezradil Ján Marcin, bývalý hráč a tréner Šiby.
 
„Začínali so súťažou Foriš Rudolf, Haniš Rudolf – oni to zakladali v tom 59-tom. Ja si pamätám, že mi hovoril otec, že to boli oni, ktorí zakladali. Z tých lepších hráčov – Marcin Jozef, Haniš František st., Rančíkovci, Počúrkovci,“ vyjadril sa František Haniš, bývalý hráč a funkcionár Šiby.      
 
Zúčastnení si zaspomínali aj na dlhoročného funkcionára Janka Banasa, ktorý sa zapísal nezmazateľným písmom do kroniky futbalu v Šibe.  
 
„Zanechal tu nejakú stopu nie len v obci, ale aj v tom futbale bol naším kamarátom, funkcionárom. Bavila ho práca okolo športu, futbalu samotného,“ prezradil starosta obce.
 
 Zúčastnení si zaspomínali aj na dlhoročného funkcionára Janka Banasa (Zdroj: AHOJ TV)
 
„Futbalom žil a je ho škoda,“ povedal Haniš. „Veľa hodín obetoval pre futbal. Je to česť jeho pamiatke, že teraz je v obci aj memoriál Janka Banasa sa robí. Bol to dobrý človek,“ zaspomínal Marcin.  
 
 Obec sa zároveň môže popýšiť krásnym športovým areálom v úžasnom prostredí pod pohorím Čergov. „
 
„Je tu pekné prostredie, je to pod lesom, je tu zakomponované futbalové ihrisko, multifunkčné ihrisko, deti tu majú kopec priestoru na svoju realizáciu, vyšantenie. Ihrisko doslova skoro pod Čergovom,“ doplnil starosta obce.
(15:30, red.)
Diskusia
Pridať komentár