GALÉRIA | Vo Vranove nad Topľou búrka strhla strechy a polámala stromy

602x
17. Júl 2024
Vranov nad Topľou vyhlásil mimoriadnu situáciu, silná búrka strhla strechy a polámala stromy
Do 16:00 na území kraja zasahovalo celkovo 20 hasičov so siedmimi kusmi techniky. Bolo to prevažne v okresoch Vranov nad Topľou, Humenné a Snina. (Zdroj: FB Polícia SR - Prešovský kraj)  

Takmer 60 profesionálnych a dobrovoľných hasičov v utorok 16. júla bojovalo s následkami vyčíňania počasia, ktoré spôsobilo materiálne škody v troch okresoch Prešovského kraja.

Ako informovala operačná dôstojníčka Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove, do 16:00 na území kraja zasahovalo celkovo 20 hasičov so siedmimi kusmi techniky. Bolo to prevažne v okresoch Vranov nad Topľou, Humenné a Snina.

Profesionálnym hasičom pomáhalo aj 37 dobrovoľných hasičov s desiatimi kusmi techniky. „Zásahy vykonávali prevažne pri strhnutých strechách rodinných domov a popadaných stromoch,“ skonštatovala operačná dôstojníčka.
 
POZRITE SI AKÉ ŠKODY NAPÁCHALA SILNÁ BÚRKA VO VRANOVE 

Vyhlásili mimoriadnu situáciu

Najhoršia situácia podľa nej bola v meste Vranov nad Topľou, kde silná búrka sprevádzaná veternou smršťou strhla z domov viacero striech na Sídlisku Dubník. Niektoré stromy poškodili autá.

V súvislosti s poveternostnou situáciou bola v meste vyhlásená mimoriadna situácia. Ako informovala hovorkyňa mesta Eva Fedorňáková, primátor mesta Ján Ragan ju na poludnie vyhlásil z dôvodu prívalového dažďa a veternej smršte, ktorá sa prehnala mestom.

„Zhruba 10 až 15 minút trvajúca veterná smršť a prívalový dážď napáchal škody na majetku občanov v severnej časti mesta a mestskej časti Čemerné, niektorým obyvateľom strhol a poškodil strechu,“ uviedla Fedorňáková.
 
Na Sídlisku II boli prevrátené viaceré stromy a polámané konáre. (Zdroj: FB Vranov nad Topľou)  

Vietor poškodil strechy

Vietor mal podľa nej poškodiť predbežne minimálne štyri strechy, z ktorých strhol buď časť krytiny alebo poškodil celé zastrešenie domu.

„Na Sídlisku II boli prevrátené viaceré stromy a polámané konáre. Mesto na svojom majetku zatiaľ žiadne škody nezaznamenalo,“ dodala hovorkyňa mesta s tým, že naďalej prebiehajú záchranné práce.
 
Vo Vranove nad Topľou búrka strhla strechy a polámala stromy. (Zdroj: FB Vranov nad Topľou) 

Cesty sú momentálne prejazdné

Ako neskôr doplnila prešovská krajská polícia na sociálnej sieti, po silnej búrke, ktorá zanechala rozsiahle škody na majetku, doposiaľ evidujú v meste šesť poškodených striech na domoch, viacero popadaných stromov a tri poškodené motorové vozidlá.

„Doposiaľ neevidujeme následky na živote a zdraví,“ skonštatovala polícia s tým, že búrka si vyžiadala nasadenie viacerých zložiek. Prejazdnosť ciest je momentálne zabezpečená. „Na odstraňovaní následkov búrky sa intenzívne pracuje,“ dodala polícia.
(9:30, red.)
Diskusia
Pridať komentár