Tento týždeň trávia deti v areáli košickej zoo už druhý turnus tábora

379x
17. Júl 2024
Aj tento rok pripravila košická zoologická záhrada letné prímestské tábory pre deti
Tento týždeň trávia deti v areáli zoo už druhý turnus tábora. (Zdroj: ZOO KOŠICE) 
 
Program zameraný na spoznávanie života zvierat, chovateľského zázemia a prírody dopĺňajú odborníci na životnú pohodu - tzv. welfare zvierat, výživu či včelárstvo.

Tento týždeň trávia deti v areáli zoo už druhý turnus tábora. Úvodný deň si mohli napríklad vyskúšať prácu ošetrovateľa vo výbehu kôz girgentánskych a oviec kamerunských. V odchovni mláďat sa zoznámili s prácou na úseku vtákov a inšpektorka chovu im predviedla náročnosť ručného odchovu dvoch mláďat ár horských. Informovala o tom vedúca oddelenia vzdelávania a marketingu košickej zoo Eva Malešová.
 
 Program zameraný na spoznávanie života zvierat, chovateľského zázemia a prírody dopĺňajú odborníci. (Zdroj: ZOO KOŠICE)

„Prázdninujúcim deťom sa mimoriadne páčilo komentované kŕmenie tuleňov, ktoré patrí k najväčším lákadlám pre návštevníkov zoo. V programe tábora nechýbajú hry a športové súťaže. Animátori pritom využívajú chládok náučného chodníka Lužný les," priblížila Malešová.
 
 Tento týždeň trávia deti v areáli košickej zoo už druhý turnus tábora. (Zdroj: ZOO KOŠICE)

Prímestský tábor je určený pre deti vo veku šesť až 15 rokov. V siedmich päťdňových turnusoch sa v ňom vystrieda zhruba 250 detí. Program v zoo trvá od 8.00 do 16.00 h, všetky termíny turnusov sú plne obsadené.
(13:45, red.)
Diskusia
Pridať komentár