VIDEO | Obvodové slávnosti kultúry v Kružlove

400x
18. Júl 2024
Folklórny Kružlov
Pozrite si našu videoreportáž
 
Slnečné popoludnie, skvelá nálada a zaplnený amfiteáter v Kružlove bol predzvesťou ďalšieho úspešného ročníka obvodových slávnosti kultúry, ktoré sú rozdelené do dvoch júnových víkendov.
 
„V Kružlove je vždy fantastická atmosféra. Ja sa veľmi teším, lebo je to vizitka obce, je to plno ľudí, plno fantastických návštevníkov. Vidíte, že je plné publikum. Nie je o čom, keď je atmosféra dobrá, tak aj ten, čo je na javisku sa cíti dobre,“ uviedol Michal Iľkanin, moderátor a poslanec PSK.
 
„Každý rok sa snažíme vymyslieť nejaký program, ktorý by tých ľudí prilákal na naše slávnosti, aby bol pestrofarebný a vyvážený hudbou, tancom, rozprávaním, niekedy humorným slovom,“ uviedol Jozef Kmec, starosta obce Kružlov.
 
 Úspešné obvodové slávnosti v Kružlove (Zdroj: AHOJ TV)
 
Prítomným návštevníkom sa počas nedele predstavili žiaci z materskej školy v Kružlove i zo súkromnej základnej umeleckej školy Pod Vinbargom pôsobiacej pri základnej škole v Kružlove, Folklórny súbor Topľan a vyvrcholením bola Východniarska hudobná show v podarí Rollanďákov.
 
„U nás na škole na elekovanom pracovisku v Kružlove vyučujeme výtvarný odbor, tanečný odbor a z hudobného odboru zobcová flauta, keyboard, akordeón,“ uviedol Dušan Rohaľ, riaditeľ SZUŠ Pod Vinbargom v Bardejove.
 
 Prítomným návštevníkom sa počas nedele predstavili žiaci z materskej školy v Kružlove i zo súkromnej základnej umeleckej školy Pod Vinbargom (Zdroj: AHOJ TV)
 
„Toho roku sa mi páči výber účinkujúcich. Naozaj, Topľan po dlhých rokoch vidím, ale to nadšenie, tá mladosť – to im závidím a je to všetko krásne,“ prezradil Juraj Filip, predseda Okresnej organizácie Jednoty dôchodcov v Bardejove.
 
Najbližšiu nedeľu sa v Kružlove predstaví Poddukelský umelecký ľudový súbor a Vilo Kalman známy z pôsobenia v Drišľaku. Obec tiež dáva do pozornosti jarmok, zameraný na tradičné ľudové jedlá, remeslá a na ľudovú kultúru, ktorý sa uskutoční v septembri. 
(10:00, red.)
Diskusia
Pridať komentár