VIDEO | Pohotovosť pre deti a dorast v Bardejove zmenila ordinačné hodiny

797x
18. Júl 2024
Pohotovosť pre deti a dorast zmenila ordinačné hodiny
 Pozrite si našu videoreportáž
 
Ambulantná pohotovostná služba pre deti a dorast v bardejovskej nemocnici je po novom otvorená od štvrtej popoludní do ôsmej večer. V noci bude vážne prípady riešiť urgentný príjem.
 
„Od 1. júla 2024 došlo k zmene, ktorú schválila Národná rada SR. Je to záväzné pre celé Slovensko a to pri ambulantnej pohotovostnej služby pre deti a dorast alebo pri pohotovosti, ako ľudia bežne hovoria, sa zmenili ordinačné hodiny následovne: pondelok – piatok bude APS otvorená a bude sa ordinovať od 16:00 – 20:00 a sobota, nedeľa a sviatky od 8:00 – 20:00,“ uviedol Marián Petko, riaditeľ Nemocnice s poliklinikou sv. Jakuba Bardejov.
 
 Otvorená bude od štvrtej popoludní do ôsmej večer (Zdroj: AHOJ TV)
 
„Po 20-tej hodine len v prípade vážnych stavov pri deťoch a dorastu – vysoké horúčky, kŕče alebo hrozba akútneho brucha, alebo úrazy, bude fungovať ústavná pohotovostná služba pre deti a dorast, kde pacienti alebo detičky s rodičmi pôjdu cez urgentný príjem a tam ich usmernia, kde majú ísť,“ vysvetlil M. Petko.
 
„Ambulantná pohotovostná služba - tam je povinná platba 2 eurá a ústavná pohotovostná služba stojí 10 eur. Treba zároveň zdôrazniť, že ak následne pacient musí byť hospitalizovaný, tak sa mu peniaze vracajú a neplatí,“ povedal riaditeľ Petko.
 
„Urgent pre dospelých je od pondelka do nedele 24/7 – ten je nezmenený,“ doplnil Marián P.
(11:10, red.)
Diskusia
Pridať komentár