Rytmus zrušil koncert na Bardejovskom jarmoku

2734x
18. Júl 2024
Rytmus obvinil z podvodu agentúru, ktorá si jeho koncert na Bardejovskom jarmoku objednala
Koncert Rytmusa na Bardejovskom jarmoku za 13 200 eur je zrušený. (Zdroj: Rytmus) 

Na Bardejovskom jarmoku mal známy spevák zobrať za hodinu 13 200 eur. Koncert nakoniec po kritike v médiách a na sociálnych sieťach zrušil.

„Odmietam, aby sa na mojom vystúpení okrádali slovenské mestá a ich obyvatelia, ktorí platia dane. Ak to tak funguje, tak prosím bezo mňa. Nám nikto nepovedal, že moje vystúpenie bude predávať ďalej a ešte s takou obrovskou províziou. Odmietam byť súčasťou takýchto hier a konšpiračných teórií o Tipose a Pellegrinim, celé je to výmysel,“ napísal rapper Patrik „Rytmus“ Vrbovský vo štvrtok 18. júla na sociálnej sieti.

Spevák mal na známom Bardejovskom jarmoku vystúpiť vo štvrtok 22. augusta o 21:00. podľa zverejnenej zmluvy medzi dodávateľom Jozefom Šarmírom zo spoločnosti AGENCY ŠARMIR a Mestom Bardejov za hodinové vystúpenie zinkasovať 13 200 eur.
 
Mesto Bardejov uzavrelo na projekt Bardejovského jarmoku zmluvu so štátnou lotériovou spoločnosťou Tipos na sumu 25-tisíc eur. (Zdroj: Mesto Bardejov) 

„Agency Šarmir si tento koncert objednala u môjho manažéra ešte vo februári 2024. Následne sme podpísali zmluvu za vystúpenie za dohodnutú sumu 8.000 eur + DPH. Následne podľa všetkého táto agentúra alebo niekto z ľudí, ktorí s tým robili, predali môj koncert ďalej sponzorovi (spoločnosti TIPOS – pozn. autora) za 13.200 eur, neviem si predstaviť, ako inak sa táto suma dostala do nejakej zmluvy, ale nebol to môj dohodnutý honorár. Považujem to za nehoráznosť a extrémny oj.b,“ píše na Instagrame rapper.

Mesto Bardejov uzavrelo na projekt Bardejovského jarmoku zmluvu so štátnou lotériovou spoločnosťou Tipos na sumu 25-tisíc eur bez DPH. Jej súčasťou bolo okrem iného, že Tipos získa sublicencie na využitie vystúpení umelcov na jarmoku.
 
Aj keď podvod podľa neho urobila agentúra, známy rapper takto nechce okrádať slovenské mestá. (Zdroj: Rytmus)  

Tipos, jarmok, honoráre
 
Reakcia Rytmusa a zrušenie koncertu prišli po kritike médií a diskusii na sociálnych sieťach v súvislosti s možnou odmenou vo forme tohto koncertu za podporu Petra Pellegriniho v prezidentskej kampani.

Patrik Kimijan z Via Iuris vo svojom statuse zo stredy 17. júla dáva koncert do súvislosti s podporou Pellegriniho v prezidentských voľbách. Prepojenie vidí aj medzi zmluvami Tiposu s mestom Bardejov a spoločnosťou Fabriq Services kde rapper figuruje v dozornej rade. 

„Len pár týždňov po prezidentských voľbách, ktoré aj vďaka nezištnej podpore od Paťa s jeho 700K followers vyhral Peter Pellegrini, prišlo to nečakané šťastíčko. Rytmus dostal jedinečnú ponuku zahrať na Bardejovskom jarmoku a jeho honorár vo výške 13 200 eur zaplatí kto? No Tipos! Ak by ste nevedeli, to je štátna akciovka, a.k.a. štátne peniaze.“
 
 Len pár týždňov po prezidentských voľbách, ktoré aj vďaka nezištnej podpore od Paťa s jeho 700K followers vyhral Peter Pellegrini, prišlo to nečakané šťastíčko. Rytmus dostal jedinečnú ponuku zahrať na Bardejovskom jarmoku a jeho honorár vo výške 13 200 eur, píše Patrik Kimijan z Via Iuris. (Zdroj: FB Patrik Kimijan)

„A aby toho šťastia nebolo málo, ten istý Tipos za tie isté štátne peniaze podpísal zmluvu o partnerstve so spoločnosťou Fabriq Services, s.r.o., ktorej jediným spoločníkom je Fabriq MMA a.s. No a v boarde tejto akciovky sedí nielen Paťo z Piešťan, ale aj istý Attila „môžeš mi oblízať vajcá“ Végh, ktorý neuveriteľnou zhodou neuveriteľných náhod tiež počas moratória podporil koho? Petra Pellegriniho. Aj takto sa na Slovensku vyhrávajú prezidentské voľby,“ dodáva v statuse Kimijan.
 
Odmenu za podporu Pellegriniho odmieta  

Primátorom Bardejova je Boris Hanuščak, člen Hlasu-SD a dlhoročný podporovateľ Petra Pellegriniho. Ten napríklad na mestských oslavách Medzinárodného dňa žien počas prezidentskej kampane umožnil rozdávanie karafiátov hradených z mestskej kasy.
 
Za hodinový koncert mal spevák zinkasovať 13 200 eur. (Zdroj: www.crz.gov.sk

Rytmus tvrdí, že ide o konšpirácie. „Agency Šarmir si tento koncert objednala u môjho manažéra ešte vo februári 2024, teda dávno pred tým, ako som vôbec vedel, že sa budem chcieť slobodne vyjadriť k prezidentským voľbám,“ komentuje kritiku a súvislosť koncertu s prezidentskou kampaňou spevák.

„Dohodnutý honorár za koncert posielam späť a mám ešte odkaz pre mojich fanúšikov, ktorí sa na mňa tešili a rovnako tak ako ja, sú v tom nevinne: Do Bardejova rád prídem, len sa ozvite priamo môjmu managerovi. Budete to mať lacnejšie, než tento oj.b od človeka, ktorý má toho podľa mojich informácii na konte už viac,“ dodáva Rytmus s odkazom na nekalé praktiky agentúry AGENCY ŠARMIR.
(14:30, Mario Hudák)
Diskusia
Pridať komentár