Verejnosť môže zasielať návrhy na Cenu PSK

1249x
22. Júl 2024
Prešovský samosprávny kraj spustil nominácie pre aktuálny jubilejný 20. ročník najvyššieho krajského ocenenia
 Návrhy na ocenenie musia obsahovať meno nominovaného laureáta, zdôvodnenie nominácie, ako aj potrebné súhlasy navrhovateľa a navrhovaného so spracovaním osobných údajov (Zdroj: PSK)
 
Cena PSK sa každoročne udeľuje slovenským občanom, cudzím štátnym príslušníkom, jednotlivcom a kolektívom za ich dlhoročný a mimoriadny prínos pre rozvoj Prešovského kraja.
 
Do konca septembra má široká verejnosť čas na to, aby navrhla významnú osobnosť alebo kolektív na najvyššie krajské ocenenie Cenu PSK. Prešovská krajská samospráva ju udelí už po 20.-krát za mimoriadne úspechy i reprezentáciu. Prešovský samosprávny kraj (PSK) spustil nominácie pre aktuálny jubilejný 20. ročník najvyššieho krajského ocenenia Cena Prešovského samosprávneho kraja 2024.
 
Cena PSK sa každoročne udeľuje za dlhoročný a mimoriadny prínos pre rozvoj Prešovského kraja
 
Významné osobnosti či kolektívy regiónu môže okrem predsedu a poslancov za mimoriadne zásluhy nominovať aj široká verejnosť. Uzávierka je do 30. septembra. Cena PSK sa každoročne udeľuje slovenským občanom, cudzím štátnym príslušníkom, jednotlivcom a kolektívom za ich dlhoročný a mimoriadny prínos pre rozvoj Prešovského kraja. Slávnostný galaprogram sa už tradične uskutoční v závere roka v decembri.
 
 
Čo musia návrhy obsahovať? 
 
Návrhy na ocenenie musia obsahovať meno nominovaného laureáta, zdôvodnenie nominácie, ako aj potrebné súhlasy navrhovateľa a navrhovaného so spracovaním osobných údajov.
 
O laureátoch Ceny PSK následne rozhodne krajské zastupiteľstvo na základe odporúčania Komisie pre udeľovanie verejných ocenení PSK. Bližšie informácie a potrebné tlačivá k nominovaniu na ocenenie Cena Prešovského samosprávneho kraja 2024 sú dostupné na webovom sídle www.psk.sk. Nominácie s označením „Cena PSK“ kraj prijíma na adrese: Úrad PSK, Námestie mieru 2, 080 01 Prešov alebo e-mailom na podatelna@psk.sk.
 
Vlani si Cenu PSK odniesla profesorka Anna Eliášová, Folklórny súbor Vranovčan a skladateľka a hudobníčka Ľubica Čekovská. Cenu predsedu PSK za rok 2023 si prevzal lesník a ochranár Mikuláš Michelčík, vydavateľ a básnik Peter Milčák i cezhraničný partner Podkarpatské vojvodstvo.
(12:40, TS)
Diskusia
Pridať komentár