VIDEO | Bodkou za školským rokom bola akadémia Spojenej školy na Masarykovej ulici v Prešove

1243x
23. Júl 2024
Spojená škola na Masarykovej ulici v Prešove urobila bodku za školským rokom
 Pozrite si našu videoreportáž
 
Slávnostnou akadémiou v priestoroch Parku kultúry a oddychu v Prešove ukončila po tretíkrát aktuálny školský rok Spojená škola na Masarykovej ulici v Prešove.
 
„Myšlienkou je poďakovať sa všetkým pedagógom, nepedagogickým zamestnancom, ale hlavne žiakom za aktívnu účasť počas výchovno-vzdelávacieho procesu,“ uviedol Michal Čiernik, riaditeľ Spojenej školy na Masarykovej iluci v Prešove.
 
Ocenenia dostali študenti i kolektívy s najlepšou dochádzkou, prospechom, aj 30-ka čistých jednotkárov.
 
„Myslím si, že každý žiak, ktorý sa tam postavil,, tak pocítil tu atmosféru toho všetkého, a že vlastne tá celoročná snaha nakoniec vyplatila,“ povedala Timea Tokárová, študentka 1. ročníka.
 
„Je to také osvieženie pred prázdninami za to, že sme sa celý rok snažili,“ priblížila Natália Zimermanová, študentka 2. ročníka.
 
 
„Na druhej strane, nemôžeme hovoriť o všetko, že sme najlepší, takže sme oceňovali aj tie najhoršie kolektívy,“ informoval riaditeľ školy.
 
A tak si školy s najhorším prospechom odniesla varechu a najväčší absentéri symbolickú priepustku. Škola okrem žiakov vyznamenala aj zástupcu riaditeľa, ktorý nedávno získal krajské ocenenie Naj pedagóg.
 
„Prevzatie ocenenia nie je komplikované – zoberiete si to do ruky, ale potom som si uvedomil, že s týmto ocenením ide ruka v ruke aj veľká zodpovednosť. Nie len to, čo som robil doteraz, ale aj to, čo bude robiť ďalej. To, je to ocenenie a ďakujem všetkým, že mi ho dali,“ prezradil Martin Keseličko, zástupca riaditeľa pre org. zložku Obchodná akadémia.
 
Slávnostná akadémia bola tiež vhodnou príležitosťou poďakovať sa za dlhoročnú prácu odchádzajúcim pedagógom. Žiaci sa takto lúčili s päticou učiteliek.
 
„Lúčila som sa s veľmi krásnymi pocitmi. Odrobila som si 40 rokov – začala som na Obchodnej akadémii a hneď po skončení vysokej školy, čiže ja som skutočne 40 rokov na tom istom mieste. Za ten čas prešlo mojimi ruka veľmi veľa krásnych a dobrých detí. Človeka to veľmi teší,“ Emília Garbarčíková, učiteľka Slovenského jazyka.
 
Ocenenia dostali študenti i kolektívy s najlepšou dochádzkou, prospechom, aj 30-ka čistých jednotkárov (Zdroj: AHOJ TV) 
 
No, a na záver už ostalo iba hodnotenie skončeného školského roka
 
„Tento školský rok bol veľmi úspešný. Podarilo sa nám naplniť prvé kolo v rámci prijímacieho konania s veľkou rezervou, takže mi to beriem úspešne. Dokázali sme ukončiť projektovú dokumentáciu na kompletnú rekonštrukciu školy. Ideme do ďalšieho projektu v rámci debarierizácie, máme za sebou prvú Medzinárodnú spoluprácu s bratmi Čechmi, konkrétne zo školou z Kladna, rovnako dopadli na výbornú maturitné skúšky,“ zhodnotil riaditeľ školy.
 
„Veľa aktivít bolo na vyše, ktoré vznikali v priebehu školského roka a podarili sa,“ povedal Keseličko.
 
„Tento rok bol veľmi rýchly a taký svižný,“ prezradila N. Zimermanová.
 
„Si môžeme vydýchnuť a teraz na tie dva mesiace si dať reset a potom v septembri opäť nastúpiť svieži, kreatívnejší a tvorivejší,“ dodala T. Tokárová.
 
„Držím im palce, aby prišli usmievaví a plní energie do nového školského roka,“ poprial riaditeľ školy.
(13:00, red.)
Diskusia
Pridať komentár