VIDEO | Dni mesta Svidník ponúkli skvelú zábavu

1212x
23. Júl 2024
Kultúrny i športový Svidník
 Pozrite si našu videoreportáž
 
Tri dni a tri noci to pod Duklou žilo hudbou, kultúrou, športom i rôznymi súťažami.  
 
Dni mesta Svidník znova ponúkli skvelú zábavu pre všetkých – od najmenších až po tých skôr narodených. Tri dni a tri noci to pod Duklou žilo hudbou, kultúrou, športom i rôznymi súťažami.
 
„Mám takú osobnú dilemu, že či budeme ašpirovať na mesto športu alebo na mesto kultúry, pretože aj tých kultúrnych podujatí je v meste naozaj požehnane. Máme spätnú odozvu aj z iných mieste, že k nám chodia celé leto. My práve touto akciou otvárame leto v meste – to znamená, že každý týždeň nejaká akcia,“ prezradila Marcela Ivančová, primátorka mesta Svidník.
 
Počas dní mesta nechýbala tradičná výstava áut značky Mercedes, zaujal tiež Dukelský pohár, ktorého sa zúčastnilo viac ako štyristo športovcov z celého Slovenska.
 
 Mesto Svidník je volejbalové mesto,“ priblížil Milan Majerský, predseda PSK (Zdroj AHOJ TV)
 
„Dochádzajú k nám ľudia z Čiech, Maďari, Poliaci, ľudia sa tešia jedni na druhých – je to už dosť také rodinné,“ povedala Eva Mihalcová z Mercedes Benz Grill párty.
 
„Sú tu zaujímavé autá. Je tam e500-vka, AMG – tiež je to hodnotné auto, G-čko, ktoré má svoju históriu a nejaké slovo v tejto značke. Je tu veľa áut, každý tu má svoju značku, každý svoj model, ktorý si zastáva. Ťažko hovoriť, ktorý je najlepší,“ priblížil Štefan Mihalco z Mercedes Benz Grill párty.
 
 
„Myslím si, že to do koloritu východného Slovenska, PSK patrí, zvlášť pre okres Svidník. Mesto samotné je volejbalové mesto, takže tento turnaj určite patrí na pôdu aj týchto dní mesta Svidník,“ priblížil Milan Majerský, predseda PSK.
 
 Počas dní mesta nechýbala tradičná výstava áut značky Mercedes (Zdroj: AHOJ TV)
 
„Bojuje sa vo volejbale, futbale a tento rok novinka – nohejbal, ale je to už 9. ročník turnaja, kde sa začínalo s volejbalom, potom sa pripojil futbal a dnes to je nohejbal. Veľmi sa tešíme, že turnaj je obľúbený nie len u hráčov, ale aj u divákov, občanov nášho mesta, ale aj širokého okolia,“ uviedol Stanislav Hvozda, predseda O. Z. Mladý Svidníčan.
 
Počas dní mesta sa na súťaži pod gesciou Slovenského červeného kríža prezentovali aj zdravotníci na memoriály doktora Harineka.
 
„V meste je niekoľko stanovíšť, kde sú simulované reálne situácie zo záchrany a je to myslím si, že pre každého návštevníka veľmi zaujímavé,“ informovala primátorka mesta.
(13:40, red.)
Diskusia
Pridať komentár