VIDEO | Správne dievčatá a správni chlapci na Spojenej škole na Štefánikovej ulici v Bardejove

1391x
23. Júl 2024
Konferencia Správne dievča – Správny chlapec
 Pozrite si našu videreportáž
 
V závere školského roka Spojená škola na Štefánikovej ulici v Bardejove zorganizovala dvojdňovú konferenciu Správne dievča – Správny chlapec, na ktorej sa študenti stretli so zástupcami z viacerých odvetví a na ktorých sa chlapci rozprávali prevažne o mužských témach a dievčatá o ženských ideách.
 
„Bavili sme sa aj o našom živote a nejako sme to tak prepojili do vzťahov. Jasné, že každého dievčaťa na školách sa týkajú témy chlapcov, mužov, tak aj to sme prebrali,“ priblížila Slávka Tkáčová, prednášajúca.
 
„Veľa otázok alebo tém v podstate, sme si mi pripravovať nemuseli, lebo sa to pekne zhrnulo do takej vzájomnej debaty, Ako Slávka povedala, prebrali sme všetky také ženské témy,“ doplnila sestru Lenka Tkáčová, prednášajúca.
 
 
„Rozprávali sme hlavne o krízových situáciách, ktoré sa môžu vyskytnúť jednak v bežnom živote, ale predovšetkým v škole. Vlastne to, čo sa, povedzme, dialo v minulosti a chceli by sme sa tomu vyvarovať, čiže sme k tomu nastavili nejaký spôsob komunikácie alebo riešenia,“ informoval Tomáš Kiss, prednášajúci.
 
„Pripravila som si na dnes základy líčenia pre žiačky ako sa maľovať do školy – triky, trendy, hygiena a všetko, čo sa týka ženy, dievčaťa,“ povedala Daniela Belejová, prednášajúca.
 
 Žiaci počas konferencie (Zdroj: AHOJ TV)
 
„Riešime vlastne rýchle a výživné debaty na rôzne témy, neplánované tehotenstvo, manželstvo a vzťahy, takisto dopady pornografie,“ uviedol Bohuš Hajduch, prednášajúci.
 
„Táto konferencia bola vlastne organizovaná od nás učiteľov pre našich žiakov, keďže my ich trápime celý školský rok a chceli sme, aby tento štart do prázdinového času bol taký už uvoľnený,“ prezradila Viera Kissová, riaditeľka školy.
 
Žiaci v odbore grafik digitálnych médií zároveň počas konferencie prezentovali všetko to, čo sa počas školského roka naučili.
 
„Prezentujeme svoje práce za tento školský rok – fotky grafika, 3D alebo 2D grafika a web stránka,“ povedala žiačka školy.
 
V závere konferencie vo vestibule školy prebehla bohatá tombola, na ktorej žiaci získali viaceré cenné veci.
(14:40, red.)
Diskusia
Pridať komentár