VIDEO | Športový deň v Breznici v stropkovskom okrese

1551x
24. Júl 2024
Športový deň v Breznici
 Pozrite si našu videoreportáž
 
Posledný júnový víkend patril v obci Breznica v stropkovskom okrese už tradične športovému dňu.
 
„Tá tradícia alebo história je viac-menej od môjho nástupu od roku 2023 na stoličku starostu. Zaviedli sme s poslancami takýto deň a to najmä, aby sa stretli občania,“ povedal Slavomír Brendza, starosta obce Breznica.
 
Pre deti pripravila obec rôzne športové hry, v ktorých mohli získať sladké odmeny. Nechýbala zábava na nafukovacom hrade, volejbal na plážovom ihrisku a najmenší mohli využiť aj preliezačky. Umenie svojich dvoch vycvičených zverencov ukázala psia trénerka.
 
„Predvádzala som canisterapiu s týmto psom a s prvým psom som predvádzala frisbee, čo sú v podstate psie športy,“ uviedla Ema Slivková, trénerka psov.
 
 
Horúce slnečné počasie potrápilo nielen zvieratá, ale aj účastníkov nasledujúceho futbalového súboja ženatí proti slobodným.
 
„S teplom sa trápia najmä slobodní. Ženatí vidno, že majú akcie, si prihrajú na jeden dotyk, ale so slobodnými ťažko,“ prezradil Daniel Brendza, rozhodca.
 
„My už si rozumieme, mladí ešte nevedia. Prídu do rokoch, tak sa dozvedia,“ zasmial sa Jozef Melník, futbalista – tím ženatí.
 
 Športový deň v Breznici (Zdroj: AHOJ TV)
 
„Momentálne sa nám nedarí až tak, ako by sme chceli, ale možno druhý polčas sa nám bude dariť lepšie“ zhodnotil Kelly, futbalista – tím slobodní.
 
Slobodní síce po zmene strán výkon zlepšili, na ženatých to bolo aj tak málo. Konečný výsledok ale dôležitý nebol.
  
„Ide o pivko, guľáš, zábavu a srandu,“ vyjadril sa Melník.
 
Športový deň v Breznici otvoril prázdninový program obce, počas ktorého chystajú ďalšie akcie kultúrneho leta aj rôzne výlety.
 
„Tohto roku sa dojednalo, že bude jednodňový výlet do Poľska a ďalší bude na Domašu, kde sa budeme voziť na lodi s dobrou večerou a kvalitnou hudbou pre našich dôchodcov,“ dodal starosta obce.
 
Tradičnú bodku za Breznickým kultúrnym letom dajú v závere augusta Dožinky. Ich najväčším ťahákom bude skupina Rolland z Čirča.
(11:00, red.)
Diskusia
Pridať komentár