Z ulice Obrancov mieru v Košiciach sa stala jednosmerka

1219x
26. Júl 2024
Na ulici Obrancov mieru je jednosmerka
 Ulica Obrancov mieru je už zjednosmernená (Zdroj: FB Košice - Mesto Košice)
 
Na ulici Obrancov mieru sa zmenila organizácia dopravy. Ide o prvú etapu z plánovaných opatrení, ktorými chce mesto v spolupráci s mestskou časťou Košice - Sever zlepšiť dopravno-bezpečnostnú situáciu v tejto lokalite a skvalitniť podmienky ako aj režim parkovania.
 
Ulica Obrancov mieru je už zjednosmernená od výjazdu z parkoviska na Obrancov mieru č. 2 v smere na Národnú triedu. Znamená to, že z Mieru, resp. od OC Beta na Obrancov mieru už neodbočíte! Zároveň pred blokmi na ulici Obrancov mieru č. 4 až 14 a pred oboma škôlkami pribudlo spolu 52 pozdĺžnych parkovacích miest.
 
 Zároveň pred blokmi na ulici Obrancov mieru č. 4 až 14 a pred oboma škôlkami pribudlo spolu 52 pozdĺžnych parkovacích miest (Zdroj: FB Košice - Mesto Košice)
 
V celej zóne ohraničenej ulicami Hlinkova, Národná trieda, Slovenskej jednoty a Komenského sa už znížila maximálna povolená rýchlosť na 30 km/hod. Zjednosmernením premávky a znížením maximálnej povolenej rýchlosti bude táto lokalita bezpečnejšia, čo ocenia nielen tamojší obyvatelia, ale aj rodičia a ich deti navštevujúce blízke školské zariadenia alebo detské rehabilitačné centrum. Zjednosmernenie čaká v druhej polovici augusta aj Tolstého ulicu v smere od Obrancov mieru k Tomášikovej ulici.
 
  Zjednosmernením premávky a znížením maximálnej povolenej rýchlosti bude táto lokalita bezpečnejšia (Zdroj: FB Košice - Mesto Košice)
 
V tomto prípade bude teda zakázané odbočiť od v smere od ZŠ Tomášikova doprava na Tolstého. Nové dopravné značenie v tomto úseku sa bude dávať až po dokončení súvislej opravy tejto ulice, ktorá by sa už onedlho mala začať. Zároveň na tejto ulici pribudne 48 parkovacích miest. Mesto Košice a MČ Košice-Sever žiadajú vodičov, aby sledovali a dodržiavali dopravné značenie, maximálnu povolenú rýchlosť a jazdili opatrne a ohľaduplne.
(8:30, red.)
Diskusia
Pridať komentár