Cypriánove dni v Červenom Kláštore

1508x
26. Júl 2024
Cypriánove dni v Červenom Kláštore
Významnou premenou prešla i časť, v ktorej vznikla manufaktúra na výrobu bylinkových produktov (Zdroj: FB Prešovský samosprávny kraj)
 
Kláštore Červený Kláštor v malebných Pieninách nabral na atraktivite. Na jar 2024 sa tu totiž podarilo ukončiť významný projekt Znovuzrodený za takmer 2 mil. eur. Do kláštora priniesol viacero noviniek, pribudli zaujímavé expozície a pivovar.
 
Deti sa tešia z priestoru Kláštornej školy, kde sa konajú tvorivé dielne pre celú rodinu. Významnou premenou prešla i časť, v ktorej vznikla manufaktúra na výrobu bylinkových produktov, mastí, tinktúr a čajov. Opravila sa tiež stará lekáreň a zrevitalizovali pôvodné frátrovské izby.
 
 Pribudli zaujímavé expozície a pivovar (Zdroj: FB Prešovský samosprávny kraj)
 
V minulosti v kláštore pôsobil fráter Cyprián a práve jemu je venované aj podujatie počas blížiaceho sa víkendu, kedy čakajú Červený Kláštor Cypriánove dni. Najznámejší mních z Červeného Kláštora by totiž práve v nedeľu 28.7.2024 oslávil 300 rokov od svojho narodenia.
 
Čo všetko tu zažijete cez víkend?
 
V piatok (26.7.) od 13.00 hod. pokrstenie poštovej známky Mních Cyprián, prehliadka múzea a koncert organistu Matúša Kucbela a sopranistky Kristíny Suchej.
V sobotu (27.7.) premietanie filmu Legenda o lietajúcom Cypriánovi a privítame bývalého kartuziánskeho mnícha.
V nedeľu (28.7.) okrem iného aj sprievodné aktivity v múzeu.
(9:00, red.)
Diskusia
Pridať komentár