Cestujúci v Košiciach sa môžu tešiť na klimatizované elektrobusy

3792x
08. August 2024
 Cestujúci v Košiciach sa môžu tešiť na klimatizované elektrobusy  
 Pôjde o nízkopodlažné 18-metrové kĺbové vozidlá, ktoré budú disponovať klimatizáciou a viacerými SMART technológiami
(Zdroj: FB Košice - Mesto Košice)
 
Vozový park Dopravného podniku mesta Košice (DPMK) sa na budúci rok rozšíri o 11 nových elektrobusov spolu s príslušnou nabíjacou infraštruktúrou.
 
DPMK vyhlásil v marci tohto roka verejné obstarávanie sa nákup elektrobusov vrátane výstavby súvisiacej infraštruktúry. Zákazka bola rozdelená na dve časti. V tej prvej, týkajúce sa nákupu elektrobusov, uspela skupina dodávateľov SOR Libchavy spol. s.r.o a ŠKODA ELECTRIC a.s. Zmluva s úspešným uchádzačom bude podpísaná v najbližších dňoch. Na dodanie 11 plne elektrických autobusov za 8 937 500 eur bez DPH bude mať spoločnosť 12 mesiacov. Pôjde o nízkopodlažné 18-metrové kĺbové vozidlá, ktoré budú disponovať klimatizáciou a viacerými SMART technológiami.
 
 
Výstavbu infraštruktúry pre elektrobusy zabezpečí spoločnosť ELZA – Elektromontážny závod Bratislava a.s. Spoločnosť uspela vo verejnom obstarávaní s ponukou 4 224 407,38 eur bez DPH. Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI) schválilo poskytnutie finančného príspevku z eurofondov vo výške 13 914 815 eur.
(8:45, red.)
Diskusia
Pridať komentár