Do Prešovského kraja zavítali české a slovenské samosprávy

1555x
09. August 2024
Prešovský kraj navštívili české a slovenské samosprávy
 Okrem predstavenia nášho regiónu, jeho priorít i investičného potenciálu, zacielili neformálne rozhovory najmä na cestovný ruch, keďže pre českých turistov je Prešovský kraj jednou z najobľúbenejších destinácií (Zdroj: FB Prešovský samosprávny kraj)
 
Česko – Slovenské vzťahy sú priateľské a nadštandardné Potvrdila to aj návšteva zástupcov českých a slovenských samospráv.
 
Konkrétne do kraja pricestovali predstavitelia Združenia tajomníkov mestských a obecných úradov Českej republiky + predstavitelia Asociácie prednostov úradov miestnej samosprávy zo SR. Stalo sa tak v rámci výmenného pobytu, ktorý sa každoročne organizuje striedavo na Slovensku i Česku.
 
 
Cieľom stretnutia bola výmena informácií a skúseností, prezentácia príkladov dobrej praxe vo fungovaní samospráv a ich kľúčových kompetenciách. Okrem predstavenia nášho regiónu, jeho priorít i investičného potenciálu, zacielili neformálne rozhovory najmä na cestovný ruch, keďže pre českých turistov je Prešovský kraj jednou z najobľúbenejších destinácií.
 
Len vlani tvorili najpočetnejšiu až 40 % skupinu zahraničných turistov, ktorí navštívili PSK. Medzi témy, ktoré zarezonovali v diskusiách, bol aj rozvoj cestnej infraštruktúry, duálne vzdelávanie a možnosti krajskej samosprávy pri podpore zahraničných i domácich investorov.
(8:30, red.)
Diskusia
Pridať komentár