Mestské priestranstvo pred Úradom Prešovského samosprávneho kraja skrášlili

1475x
13. August 2024
   Úradníci skrášlili mestské námestie v Prešove
 Zatraktívnili okolie parkoviska za župným úradom aj priestranstvo pri Pamätníku Slovenskej republiky rád (Zdroj: PSK)
 
Mestské priestranstvo pred Úradom Prešovského samosprávneho kraja je o čosi krajšie a čistejšie.
 
Postarali sa o to samotní zamestnanci župy, ktorí pri zatraktívnení parku spojili sily so Správou a údržbou PSK, ako aj s mestom Prešov, ktorému areál patrí. Iniciatívou tak prešovská župa podporila dobrovoľníctvo a „zelené“ aktivity, ktoré sú súčasťou firemnej kultúry úradu.  
 
 Zámerom župy bolo poukázať na dôležitosť starať sa o verejné priestranstvá, ktoré reprezentujú mestá a obce (Zdroj: PSK)
 
Približne stovka dobrovoľníkov z prešovskej krajskej samosprávy, župnej SOŠ lesníckej v Prešove, Správy a údržby ciest PSK a mesta Prešov sa pustili do vyčistenia mestského Námestia mieru nachádzajúceho sa pri križovatke pretínajúcej Hlavnú, Dukliansku a Sabinovskú ulicu. Zatraktívnili okolie parkoviska za župným úradom aj priestranstvo pri Pamätníku Slovenskej republiky rád. PSK svoj dobrovoľnícky ekologický deň v spolupráci s partnermi uskutočnil 8. augusta. Časť prác však zrealizoval už deň vopred a týkali sa najmä orezu prestarnutých veľkých drevín pri parkovacích plochách.  
 
 Dobrovoľníci svoju pozornosť sústredili najmä na čistenie chodníkov od náletových drevín, na orez či strihanie kríkov (Zdroj: PSK)
 
Dobrovoľníci svoju pozornosť sústredili najmä na čistenie chodníkov od náletových drevín, na orez či strihanie kríkov, ďalej na čistenie a náter kovových zábran a lavičiek osadených na námestí. Skrášlením prešiel i samotný vstup do Úradu PSK, kde sa okolo schodiska vysadili nové trvalé rastliny. Zámerom župy bolo poukázať na dôležitosť starať sa o verejné priestranstvá, ktoré reprezentujú mestá a obce.
(11:00, red.)
Diskusia
Pridať komentár