VIDEO | Vo Vyšnej Olšave oslávili Deň obce vo veľkom štýle. Súťažilo sa aj vo varení guľášu

1289x
13. August 2024
 Deň obce vo Vyšnej Olšave  
Pozrite si našu videoreportáž
 
„Vitajte u nás vo Vyšnej Olšave. Máme tu oslavu Dňa obce,“ privítal Juraj Kasarda, starosta obce Vyšná Olšava.
 
„Začali sme súťažou vo varení guľášu. Súťažilo 6 družstiev. Na prvom mieste sa umiestnili  učiteľky zo základnej školy. Druhé miesto získali hasiči a tretie až šieste ostatné tímy. Všetky guľáše sú jedlé,“ uviedol starosta obce.
 
„Ten guľáš bola čistá alchýmia, pretože bolo použitých 5 kíl bravčového mäsa, 5 kíl diviny zo srnca. Bolo tam pridané korenie, ktoré bolo privezené zo zahraničia – soľ z Kanárskch ostrovov. Hlavne je pridanej veľa hudby, lebo sme tu ma JBL a zabávali sme sa, tancovali okolo neho, takže mohlo aj to zapôsobiť na to, že ten guľáš bol víťazný,“ priblížila Daniela Rudová zo súťažného družstva učiteľky.  
 
„Chutil stále výborne, ale stále som povedala potichučky, že čo treba vylepšiť a preto sme aj na prvom mieste,“ prezradila Amália Borková zo súťažného družstva učiteľky.
 
 Najchutnejší guľáš uvarili učiteľky (Zdroj: AHOJ TV)
 
„Ja som zo susedného mesta hovorím, že je veľmi dobre bývať na dediny. Toľko akcií koľko majú a konkrétne Vyšná Olšava, tak ja obyvateľom  závidím, že sa tu majú veľmi dobre,“ vyjadrila sa Rudová.
 
„Skončili sme tretí, sme z toho nešťastní, ale berieme to za úspech – ľudia si chvália,“ prezradil Michal Feč zo súťažného družstva Zväz protifašistických bojovníkov.
 
„Som milo prekvapený z toho, koľko ľudí sa nám tu zišlo. Myslím si, že naštartujeme nejakú akciu a zasa to pôjde, aby sa ľudia zabavili, stretli. Som spokojný s tým, ako to prebieha,“ dodal starosta obce.
(13:50, red.)
Diskusia
Pridať komentár