VIDEO | Mesto Košice sprístupnilo verejnosti nový športový areál na sídlisku KVP

1112x
13. August 2024
 Športový areál na sídlisku KVP v Košiciach sprístupnili verejnosti
 
Športový areál v areáli ZŠ Starozagorská 8 na Sídlisku KVP už slúži verejnosti. Nevyužívaný priestor pri škole sa zmenil na moderné športovisko.
 
Vybudoval sa atletický ovál, ihrisko pre malý futbal a ďalšie prvky športovej infraštruktúry. Areál je sprístupnený verejnosti v letnom režime - otvorený je denne od 8.00 hod. do 21.00 hod. Vstup je zabezpečený cez malú bránku pri detskom ihrisku Žihadielko. Súčasťou športoviska je bežecký ovál, ktorý pozostáva zo štyroch 200-metrových dráh vrátane cieľovej rovinky na krátke trate s dĺžkou 60 metrov.
 
 Súčasťou športoviska je bežecký ovál, ktorý pozostáva zo štyroch 200-metrových dráh vrátane cieľovej rovinky na krátke trate s dĺžkou 60 metrov (Zdroj: FB Košice - Mesto Košice)
 
Nechýba ani doskočisko s pieskom pre skok do diaľky. Vo vnútri atletickej dráhy sa vybudovalo nové ihrisko pre malý futbal s umelou trávou, ktoré má certifikované rozmery 32,6 x 52 metrov. Okrem tréningov sa tam budú môcť konať aj súťažné zápasy. Nový šat dostalo aj multifunkčné ihrisko pre basketbal a ďalšie športy a opravila sa aj tribúna.
 
Celý areál a futbalové ihrisko osvetľujú úsporné LED svietidlá. Vynovený areál bude dopoludnia slúžiť na hodiny telesnej výchovy najmä žiakom z miestnej základnej školy, popoludní ho budú môcť využívať športové kluby a široká verejnosť. Mesto pokračuje v projekte reštartu športovej infraštruktúry nielen pre profesionálny šport, ale aj pre školy vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti a verejnosť.
(14:30, red.)
Diskusia
Pridať komentár