V Bardejove začína najstarší slovenský jarmok. V meste sa koná už 671 rokov

3499x
22. August 2024
Najstarší slovenský jarmok ponúkne stovky stánkov aj bohatý program
 
Počas štyroch dní ponúkne jarmočné podujatie bohatý kultúrny program s atraktívnymi umelcami. (Zdroj: Mesto Bardejov) 

V meste Bardejov vo štvrtok slávnostne otvoria 671. historický a 51. novodobý Bardejovský jarmok. Najväčší a zároveň najstarší jarmok na Slovensku sa uskutoční od štvrtka 22. do nedele 25. augusta. Vodičov čakajú dopravné obmedzenia.

Počas štyroch dní ponúkne jarmočné podujatie bohatý kultúrny program s atraktívnymi umelcami, ale aj sprievodné podujatia, približne 480 stánkov s rozličným tovarom či službami a 70 zábavných atrakcií.
 
 
Na ploche 4 800 metrov štvorcových sa počas Bardejovského jarmoku už tradične predstavia trhovníci so svojou ponukou spotrebného tovaru. Chýbať nebudú stánky s jarmočnými gurmánskymi špecialitami a občerstvením.

Remeselníci so svojimi výrobkami zaplnia Uličku remesiel a ponuku doplnia zábavné atrakcie a lunaparky, ktoré zaplnia priľahlé ulice v centre mesta. Pre návštevníkov jarmoku je pripravených viacero sprievodných podujatí. Neoddeliteľnou súčasťou bude aj tento rok kultúrny program rôznych hudobných žánrov.
 
 Na jarmoku samozrejme nebude chýbať ani ulička remeselníkov. (Zdroj: Mesto Bardejov) 

Ťahákmi sú vo štvrtok vystúpenia Kandráčovcov, Roberta Burjana a Rytmusa. V piatok sa uskutoční 25. ročník podujatia Bardrock a okrem iného sa predstaví aj prešovská formácia Helenine oči. Headlinerom sobotného večera bude Rico Sanchez & Gipsy king party a jarmok vyvrcholí v nedeľu koncertom kapely Čechomor.

Ako informovalo mesto Bardejov na sociálnej sieti, z dôvodu konania 51. ročníka Bardejovského jarmoku platí od utorka 20. augusta úplná uzávierka miestnej cesty na ulici Dlhý rad v úseku od križovatky ulíc Mlynská a Dlhý rad až po križovatku ulíc Slovenská - Krátky rad – Dlhý rad. Čiastočne je uzavretá časť Štefánikovej, Jiráskovej, Komenského a Hviezdoslavovej ulice, takisto ulíc Kellerova, Partizánska, Na Hradbách a časť ulice Radničné námestie.
 
V Bardejove začína najstarší slovenský jarmok. V meste sa koná už 671 rokov. (Zdroj: Mesto Bardejov) 

Náhradná obchádzková trasa je vyznačená dočasnými dopravnými značkami a povedie v meste Bardejov od Starej Ľubovne do Prešova zo Štefánikovej ulice po uliciach Mikulovská – Partizánska -Ťačevská na ulicu Kpt. Nálepku. Na ceste od Starej Ľubovne do Svidníka vedie obchádzka z ulíc Štefánikova po uliciach T. Ševčenku – Nábrežná - Kúpeľná na cestu I/77 ulica Slovenská v Bardejove.

V oboch prípadoch to platí aj v opačnom smere a opačnom slede, s prioritným využívaním obchvatu mesta Bardejov. „Okresné riaditeľstvo Policajného zboru v Bardejove žiada vodičov, ktorí budú prechádzať mestom Bardejov, aby venovali zvýšenú pozornosť vedeniu motorových vozidiel a rešpektovali dočasné dopravné značenie,“ uviedlo mesto.
(8:00, red.)
Diskusia
Pridať komentár