Na Vrátnej ulici v Košiciach opravia poškodenú dlažbu

1093x
22. August 2024
V Košiciach opravia poškodenú dlažbu na Vrátnej ulici
 
Práce potrvajú do 20. septembra, vyžiadajú si aj dopravné obmedzenia. (Zdroj: FB Mesto Košice) 

Pre rezidentov z Vrátnej ulice bude počas uzávery vyhradených desať náhradných parkovacích miest na Alžbetinej a 16 miest na Bočnej ulici.

„Bytový podnik mesta Košice (BPMK) začne v piatok (23. 8.) s plošnou opravou poškodenej dlažby na Vrátnej ulici, a to v úseku od križovatky s Alžbetinou ulicou po Vrátnu 52. Práce potrvajú do 20. septembra, vyžiadajú si aj dopravné obmedzenia. Informuje o tom mesto Košice na svojej webovej stránke s tým, že odhadované náklady sú vo výške 80.000 až 85.000 eur bez DPH.
 
 Počas výmeny dlažby platí zákaz vjazdu pre všetky vozidlá okrem vozidiel stavby. (Zdroj: FB Mesto Košice)

„V súvislosti s prácami bude Vrátna ulica úplne uzavretá od križovatky s Alžbetinou ulicou po križovatku s Bočnou ulicou. Zákaz vjazdu platí pre všetky vozidlá okrem vozidiel stavby," uvádza mesto.

Pre rezidentov z Vrátnej ulice bude počas uzávery vyhradených desať náhradných parkovacích miest na Alžbetinej a 16 miest na Bočnej ulici. Vyznačené budú dopravným značením s dodatkovou tabuľou.
 
 Na Vrátnej ulici v Košiciach opravia poškodenú dlažbu. (Zdroj: FB Mesto Košice)

Mesto pripomína, že v tohtoročnom rozpočte je na opravy dlažby vyčlenených 370.000 eur, čo je menej ako v minulosti. V uplynulých mesiacoch BPMK opravil dlažbu na Hlavnej, Kováčskej, Bielej, Vodnej a Alžbetinej ulici.

„Teraz mesto napriek obmedzeným finančným prostriedkom pristúpilo k výmene dlažby na Vrátnej, ktorej časť je už v havarijnom stave," dodal magistrát. Podľa jeho riaditeľa Marcela Čopa je dostatok financií na údržbu a opravy dlažby nevyhnutný aj na predchádzanie ďalším škodám na majetku mesta.
(11:40, red.)
Diskusia
Pridať komentár