Bardejovský jarmok? Skvelá príležitosť pre vreckárov, upozorňuje polícia

1749x
22. August 2024
Polícia varuje: Bardejovský jarmok je aj skvelá príležitosť pre zlodejov
 
 Bardejovský jarmok? Skvelá príležitosť pre vreckárov, upozorňuje polícia. (Zdroj: FB Polícia SR - Prešovský kraj)
 
Uličky krásneho starobylého historického mesta Bardejov opäť ožijú na štyri dni netradičným ruchom obchodníkov, remeselníkov, umelcov a návštevníkov Bardejovského jarmoku. Bohužiaľ ho každý rok navštevujú aj takzvaní „vreckári".
 
Okrem návštevníkov, ktorí si chcú užiť túto krásnu atmosféru, chute a vône jarmoku, sú tu aj návštevníci, ktorí prídu na tento jarmok za celkom iným účelom. A to za účelom „privyrobiť“ si. „Vreckoví zlodeji využívajú vašu nepozornosť a fakt, že na malej ploche je vysoká koncentrácia ľudí," upozorňuje na sociálnej sieti Polícia SR - Prešovský kraj. 
 
 
„Preto apelujeme na návštevníkov jarmoku: Majte svoj mobilný telefón, peňaženku, doklady stále pod dohľadom, nie zastrčený v plecniaku na chrbte. Neberte si so sebou veľkú finančnú hotovosť a majte ju uloženú pod dohľadom, vložte si ju do vnútorných vreciek na oblečení, nie v zadných vreckách nohavíc.",
 
 Neberte si so sebou veľkú finančnú hotovosť a majte ju uloženú pod dohľadom, vložte si ju do vnútorných vreciek na oblečení, nie v zadných vreckách nohavíc, varuje polícia. (Zdroj: FB Polícia SR - Prešovský kraj) 
 
„Dámam odporúčame nosiť kabelky krížom cez telo, nie na jednom ramene a držať ich pred telom, nie vzadu na chrbte. Je dôležité mať kabelku zazipsovanú. Svoje tašky, ruksaky, kabelky nespúšťajte z očí, majte ich vždy pod dozorom. Vyhnite sa miestam, kde vzniká tlačenica a nával ľudí," upozorňuje ďalej polícia.
 
„Buďte obozretní pri vyberaní peňazí a používaní platobnej karty. Nezabúdajte ani na svoje osobné motorové vozidlá. Po zaparkovaní vozidla, skontrolujte uzatvorenie okien na vozidle a taktiež uzamknutie vozidla, vo vozidle si nenechávajte na viditeľnom mieste osobné veci, ktoré by mohli byť lákadlom pre zlodejov," dodáva polícia.
(13:10, red.) 
Diskusia
Pridať komentár