Vyhliadkovú vežu na Dukle znovu otvoria v októbri

1509x
26. August 2024
Znovuotvorenie vyhliadkovej veže na Dukle naplánovali na október
 
 Vyhliadkovú vežu na Dukle plánujú otvoriť po rekonštrukcii začiatkom októbra. (Zdroj: vhu.sk)

Hlavným cieľom postupnej realizácie rozsiahlych stavebných prác je podľa VHÚ kompletná rekonštrukcia a modernizácia tejto dominantnej stavby.

Vyhliadkovú vežu na Dukle plánujú otvoriť po rekonštrukcii začiatkom októbra. Veža bola k dispozícii návštevníkom od začiatku mája do začiatku augusta. Následne ju pre rozsiahlu plánovanú rekonštrukciu zatvorili.
 
 V rámci rekonštrukcie ide o výmenu a doplnenie vzduchotechnických zariadení prízemia vyhliadkovej veže. (Zdroj: vhu.sk)

Ako uviedol riaditeľ Vojenského historického ústavu (VHÚ) v Bratislave Miloslav Čaplovič, v rámci rekonštrukcie ide o výmenu a doplnenie vzduchotechnických zariadení prízemia vyhliadkovej veže. Ďalej výmenu elektroinštalácie prízemia, rekonštrukciu stropov prízemia, obnovu vonkajšej fasády prízemia, hydroizoláciu časti vyhliadkovej veže a výmenu oplechovania atík striech.

Predpokladané náklady na realizáciu plánovaných prác predstavujú 381 552,90 eura s DPH. „Sprístupnenie vyhliadkovej veže pre verejnosť je plánované začiatkom októbra 2024," povedal Čaplovič.
 
 Vyhliadkovú vežu na Dukle znovu otvoria v októbri. (Zdroj: vhu.sk)

Aktuálna časť rekonštrukcie nadväzuje na predchádzajúce zrealizované etapy komplexnej rekonštrukcie a modernizácie, ktoré boli realizované v rokoch 2021 - 2023.

Hlavným cieľom postupnej realizácie rozsiahlych stavebných prác je podľa VHÚ kompletná rekonštrukcia a modernizácia tejto dominantnej stavby, smerujúca predovšetkým k zvýšeniu komfortu pre jej návštevníkov, a tým aj k jej celkovému zatraktívneniu v očiach širokej verejnosti.
(10:30, red.)
Diskusia
Pridať komentár